REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos departamente baigtas tarnybinis patikrinimas dėl Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Vilniaus aps. VPK) Patrulių rinktinės Raitosios policijos kuopos vado Laimono Bankausko veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant objektyviai įvertinti L. Bankausko veiksmų teisėtumą bei su jo sulaikymu Baltarusijos Respublikoje susijusias aplinkybes, Policijos departamentas raštu kreipėsi į Lietuvos generalinę prokuratūrą, prašydamas pateikti visą turimą informaciją apie minėto pareigūno sulaikymo Baltarusijos Respublikoje aplinkybes bei pagal kompetenciją kreiptis į Baltarusijos Respublikos generalinę prokuratūrą dėl baudžiamosios bylos (procesinių dokumentų) kopijų pateikimo.

REKLAMA

Tačiau tarnybinio patikrinimo metu informacija iš Baltarusijos Respublikos teisėsaugos institucijų nebuvo gauta.

Apibendrinant iškeltų versijų dėl narkotinių medžiagų atsiradimo L. Bankausko automobilyje tyrimo rezultatus, konstatuota, kad tyrimo metu iš Baltarusijos teisėsaugos institucijų negavus oficialios informacijos dėl L. Bankausko rugpjūčio 15-ąją plačiai pagarsinto sulaikymo Lietuvos-Baltarusijos pasienyje, nėra pagrindo teigti, kad L. Bankauskas įvykdė nusikalstamą veiką (gabeno narkotikus) ir padarė tarnybinį nusižengimą.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertinus tyrimo metu gautą informaciją, nėra pagrindo konstatuoti, jog L.Bankauskui buvo žinoma, kad jo automobilyje yra narkotinės medžiagos.

Tarnybinio patikrinimo metu negauta objektyvių duomenų, leidžiančių nustatyti, kas galėjo padėti narkotines medžiagas į L. Bankausko automobilį.

Iš Baltarusijos Respublikos gavus informaciją apie L. Bankausko sulaikymą, bus vertinama gauta medžiaga ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo arba tarnybinio patikrinimo pradėjimo.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad L.Bankausko automobiliu dažnai naudojosi tyrimo metu nustatytas asmuo (ne pareigūnas), kuris turi verslo ryšių Baltarusijos Respublikoje. Tačiau tyrimo metu negauta informacijos, kad minėtas asmuo būtų susijęs su narkotinių medžiagų atsiradimu L. Bankausko automobilyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Bankausko elgesys vykstant į Baltarusijos Respubliką įsigyti pigesnių degalų ir lydint kitą asmenį tvarkyti jo verslo reikalų, turėjo neigiamos įtakos jo, kaip policijos pareigūno reputacijai ir policijos sistemos įvaizdžiui.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad pareigūno tarnybos veikloje ne kartą konstatuoti pareigūnų etikos kodekso normų pažeidimai.

L. Bankauskui anksčiau taikytos poveikio priemonės buvo neveiksmingos, o tai sudaro pagrindą abejoti pareigūno kompetencija ir jo tinkamumu einamoms pareigoms.

Atsižvelgiant į minėtas aplinkybes, Vilniaus VPK viršininkui K. Lančinskui pavesta surengti L. Bankausko neeilinę atestaciją ir įvertinti jo tinkamumą einamoms pareigoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų