REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdieną atėję į paskaitas matome akademinę dėstytojų pusę – sužinome apie jų veiklą universitete, mokslinį laipsnį, tačiau ką jie veikia po paskaitų? Priklausymas roko grupei, alaus tyrinėjimas – apie tokius dviejų dėstytojų laisvalaikio pomėgius sužinojo „Studentų eros“ žurnalistė. Kuriantis filosofijos dėstytojas

REKLAMA
REKLAMA

Jonas Čiurlionis, Vilniaus universiteto (VU) Filosofijos fakulteto lektorius – roko grupės „The Skys“ vokalistas ir gitaristas. Muzikai dėstytojas skiria didelę dalį savo laisvalaikio. Grupė susibūrė dar 1995 m. ir ligšiol dažnai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. Pavyzdžiui, šią vasarą „The Skys“ Londone įrašė albumą, kuriame groja ir žinomi užsienio atlikėjai, pavyzdžiui kartu su Bonnie Tyler ir „Scorpions“ koncertavęs klavišininkas John Young, „Cutting Crew“ ir Saros Brightman būgnininkas Martin Beedle, Paul McCartney saksofonistas Snake Davis. Vėliau grupė vyko į turą po Europą.

REKLAMA

Alaus bei kiti ekonomisto pomėgiai

Linas Čekanavičius, VU Ekonomikos fakulteto ir Tarptautinio verslo mokyklos profesorius, iš pradžių vardina, kaip pats sako, „banalius“ hobius: įdomios knygos, geri filmai. Taip pat jis mėgsta keliauti bei priduria: „Nemėgstu organizuotų maršrutų ir grupinių išvykų, vertinu individualius planus ir „saviorganizuotas“ keliones, kuriose esu pats savo laiko ir pasirinkimų šeimininkas.“ Dar keletas ekonomisto pomėgių yra dailės istorija bei „geros, įvairios ir tinkamai paruoštos (tai labai svarbu!) arbatos, jos gamybos ir vartojimo kultūros pažinimas“.

Vis dėlto kaip svarbiausią savo pomėgį L.Čekanavičius įvardija alaus gamybos ir vartojimo kultūros istoriją, alaus skonių ir poskonių „kolekcionavimą“. Alumi ir jo raida profesorius domisi apie 30 metų. Alaus žinovui teko paragauti virš 4000 alaus rūšių. Taip pat pašnekovas priduria, kad šis hobis turi išvestines aistras: „Taip pat kolekcionuoju alui gerti skirtus bokalus (ne masinius suvenyrus, bet daugiau ar mažiau unikalius kūrinius) ir taures, alaus padėkliukus, ragauto alaus etiketes ir kamštelius. Turiu didelę, ko gero didžiausią Lietuvoje, alui skirtų knygų biblioteką, o namuose visada stovi bent keli ilgo brandinimo (5–20 metų) alaus buteliukai."

REKLAMA
REKLAMA

Pomėgiai studentams žinomi

Paklaustas, ar studentai žino apie jų dėstytojo pomėgį muzikai, J.Čiurlionis sako, jog nesistengia studentams reklamuoti savo veiklos: „Tačiau jie vis tiek atranda, kuo užsiima jų dėstytojai. Štai ką daro informacijos amžius.“ Apie L.Čekanavičiaus domėjimąsi alumi, jo gamyba, istorija ir raida studentai žino iš jo viešai skaitytų paskaitų šia tema.

Filosofijos lektorius J.Čiurlionis pastebi, kad dalijimasis savo pomėgiais priklauso nuo žmogaus: „Ne kiekvienas mėgsta kalbėti apie tai, kuo jis užsiima laisvalaikiu. O dėstytojo ir studento santykiai vėlgi priklauso nuo dėstytojų ir studentų. Daugelis dėstytojų yra geranoriški ir gali mielai su studentais pabendrauti ne tik akademiniais klausimais. Svarbu nebijoti klausti.“ Profesorius L.Čekanavičiaus teigimu, patys studentai galėtų drąsiau rodyti savo „neakademinę pusę“, rengdami įvairius talentų konkursus, pomėgių parodas bei kitus renginius.

Toma Vidugirytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų