REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italų inžinieriai sėkmingai baigė daugiau nei tris mėnesius trukusią kelionę nuo Milano iki Šanchajaus. Per tą laiką nuo Italijos iki Kinijos keturi italai apie 13 tūkstančių kilometrų važiavo be vairuotojo!

REKLAMA
REKLAMA

Dviem mikroautobusais, vienas jų be vairuotojo, italai stengėsi pakartoti italų keliautojo, Venecijos pirklio Marco Polo "Šilko kelią". Italai pravažiavo Rytų Europą, Rusiją, Kazachiją ir Gobio dykumą.

REKLAMA

Ši kelionė išskirtinė tuo, kad vienas iš dviejų italų inžinierių mikroautobusas buvo be vairuotojo!

13 tūkst. kilometrų iškyla prasidėjo liepos 19 d. Tuomet iš Milano į Šanchajų išjudėjo aplinkinių žvilgsnius traukiantis automobilis. Jis stebino tuo, kad važiuoja be vairuotojo.

Automobilyje integruoti keturi saulės elementai veikiantys lazeriniai skeneriai, septynios vaizdo kameros. Maksimalus automobilio greitis - 60 km/val.

REKLAMA
REKLAMA

Moderni kelionė aplink Žemės rutulį - mokslinio projekto dalis, kurią finansuoja Europos mokslinių tyrimų Taryba. Viliamasi, kad ilgainiui šis bandymas taps puikiu pavyzdžiu, sprendžiant kelių saugumo tobulinimo klausimus.

Automobilyje buvo įmontuota informacija apie numatytame maršrute esančią spūsčių padėtį, kitas kelionės eismo sąlygas, įtraukiant ir gana ekstremalius kelius.

Neįprasto automobilio kelionė yra dalis eksperimento išbandant sensorines technologijas. Tai taptų tarsi įrodymu, kad beveik be žmogaus įsikišimo skirtinguose kontinentuose įmanoma pajudinti esančius daiktus. Visa tai būtų daroma su aplinkos neteršiančia ir "žaliąja energija" varoma transporto priemone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viliamasi, kad šia kelione susidomės ir automobilių gamintojai, kurie prisidės prie novatoriškos transporto priemonės dizaino tobulinimo.

Į Kiniją važiavęs automatiškai valdomas automobilis, kurį lydėjo atsarginių automobilių kolona, važiavo per Rytų ir Centrinę Europą, kur retkarčiais sustodavo ir pasidemonstruodavo skirtinguose renginiuose.

Parmos universiteto mokslo profesorius Alberto Broggi pranešė, kad išskyrus smulkų nesklandumą kertant sieną į Rusiją, kelionė vyko pakankamai sklandžiai ir bandomos naujosios technologijos negedo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų