REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 8 d. švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius dalyvaus Šiaurės ir Baltijos šalių švietimo ir mokslo ministrų susitikime Kopenhagoje (Danija). Jo metu bus kalbama apie mokyklų nelankymo problemą ir ją sukeliančias priežastis, ministrai pateiks informaciją, kaip ji sprendžiama atskirose šalyse.Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius savo pranešime supažindins, kokia situacija Lietuvoje ir kaip stengiamasi grąžinti vaikus į klases. Pagrindinės mokyklos nelankymo priežastys mūsų krašte – mokymosi turinio neišmokimas, iš to atsirandančios mokymosi „spragos“, laiku nesuteikta individuali mokytojų, socialinių pedagogų, psichologų ar kitų specialistų pagalba, psichologiniai mokinių asmenybės ypatumai, nepakankama mokytojų kompetencija.

REKLAMA
REKLAMA

Spręsdama šias problemas, Lietuva steigia socialinių pedagogų ir kitų švietimo pagalbos specialistų etatus savivaldybėse, mokiniams teikia socialinę paramą, rūpinasi jų vežiojimu į mokyklas, suteikia galimybes pedagogams tobulinti kvalifikaciją ir kt.

Kasmetinis ministrų susitikimas, kuriame aptariamas Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas švietimo, mokslo ir mokslinių tyrimų srityse, vyksta nuo 2008-ųjų. Sukurti bendrą Baltijos-Šiaurės šalių švietimo ir mokslo erdvę buvo susitarta 2004 metais Kopenhagoje vykusiame ministrų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų