REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Insulino injekcijos gali padėti žmonėms, kuriems buvo atliktos chirurginės operacijos, išlyginti randus. Naujausi tyrimai parodė, kad šis hormonas, daugiausia žinomas kaip vaistas cukriniam diabetui gydyti, stabdo arba mažina randėjimą. Manoma, jog insulinas padeda išnykti net seniems randams.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo britų dienraštis „The Daily Mail“, kasmet Didžiojoje Britanijoje operuojama daugiau nei 6 mln. žmonių, kurių daugeliui „prisiminimui“ lieka bjaurūs randai, vėliau galintys sukelti depresiją. Be to, rando vietoje fibrozinis audinys kokybiškai skiriasi nuo normalios odos. Jis ne toks elastingas, neatsparus ultravioletinių spindulių poveikiui. Rando vietoje oda gali būti jautresnė.

REKLAMA

Randėjimo sustabdymas ar sumažinimas yra daugelio tyrimų objektas. Viena iš naujesnių metodikų numato insulino naudojimą. Įrodyta, kad insulinas padeda gerokai sumažinti randus.

Štai, pavyzdžiui, Kalifornijos universitete atlikti bandymai parodė, kad įpjovimai, kurie buvo gydomi insulinu, užgydavo vdutiniškai 2,4 dienos anksčiau. O vienai moteriai, kuriai ant rankos buvo gilus senas randas, po 82 dienas kasdien darytų injekcijų randas visiškai išnyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų