REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smulkieji vartojimo kreditai nebus teikiami azartinių lošimų įstaigose bei įstaigose, kuriose prekiaujama alkoholiniais gėrimais. Tokį susitarimą penktadienį pasirašė Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacija (LSVKA) ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT).

REKLAMA
REKLAMA

Susitarimu buvo patvirtinta, jog LSVKA įsipareigoja skatinti asociacijos narius nutraukti finansinių paslaugų veiklą arba nepradėti jos vykdyti azartinių lošimų įstaigose bei įstaigose, kuriose prekiaujama alkoholiniais gėrimais. Iki tol, kol buvo pasiektas šis susitarimas, viena asociacijai priklausanti įmonė keletą mėnesių teikė smulkiųjų vartojimo kreditų paslaugas keliuose maitinimo tinkluose Lietuvoje.

REKLAMA

„Asociacijos nariai siekia sukurti  abipusiai naudingus santykius tarp smulkiuosius vartojimo kreditus teikiančių įmonių ir vartotojų, kurie supranta smulkiųjų vartojimo kreditų paslaugų esmę ir yra pajėgūs įgyvendinti prisiimtus įsipareigojimus,- sakė LSVKA direktorė Kristina Nemaniūtė. - Susitarimas buvo pasiektas atsižvelgiant į tai, jog vartojimo kreditų teikimas azartinių lošimų vietose ar vietose, kur prekiaujama alkoholiu, gali įtakoti vartotojo ekonominį elgesį ir apsisprendimą sudaryti finansinių paslaugų sutartį, o tai neatitinka geros verslo praktikos bei prieštarauja profesinio atidumo reikalavimams“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vertiname atsakingą Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos požiūrį į verslą ir klientus“, - sakė VVTAT direktorius Feliksas Petrauskas. – Norėtųsi, jog šis susitarimas taptų pavyzdžiu ir kitoms asocijuotoms struktūroms ir įmonėms, teikiančioms finansines paslaugas – neteikti paslaugų ten, kur lošiami azartiniai lošimai ar prekiaujama alkoholiu“.

Lietuvoje nemažai įmonių teikia finansines paslaugas parduotuvėse ar prekybos centruose, kur prekiaujama alkoholiu.

Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijai priklauso 18 bendrovių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų