REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį kartą nusprendėme pasidaryti, kurie miestai gali pelnytai skelbtis turintys patogiausią viešojo transporto sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimt jų pateikiame ne pagal gerumą (nes jo, ko gero, visapusiškai ir neįmanoma išmatuoti), o labiau atsitiktine tvarka:

REKLAMA

1. Kuritiba, Brazilija. Pietinės Paranos valstijos sostinė turi puikiai išplėtotą autobusų tinklą su tokiomis (žr. titulinę nuotrauką), įėjimą į metro menančiomis, autobusų stotelėmis. Tačiau esminiai Kuritibos transporto sistemos bruožai – paprastumas ir vieningo bilieto (vadinamojo „transfero“) sistema, todėl nenuostabu, kad juo mieste naudojasi net 85% gyventojų!

Maskvos metro stotisMaskvos metro stotis

2. Maskva, Rusija. Juokaujama, jog jei į darbą Maskvoje kas nors atvyksta metro – jis nebeturi pasiteisinimo vėluoti. Maskvos metro patikimumas ir važiavimo dažnis išties vertas pasigėrėjimo. O kur dar puošnios metro stotys! Daugiau apie gražiausias pasaulio metro stotis skaitykite čia.

REKLAMA
REKLAMA

3. Viena, Austrija. Vienoje turistams pirmiausia į akis krenta gatvėmis zujančios raudonos mašinos, jau tapusios Austrijos sostinės simboliu. Be to, klasikinės muzikos ir štrudelių mieste susisiekimą patogiu daro penkios metro linijos, 30 tramvajaus krypčių ir 80 autobuso maršrutų.

4. Honkongas. Honkonge iš taško A į tašką B nukakti žmonės dažniausiai renkasi greitaeigius traukinius. Tai jiems padaryti itin lengva – tereikia papildyti patogią „Octopus“ kortelę, tinkančią visoms transporto rūšims.

5. Miunchenas, Vokietija. Bavarijos sostinėje taip pat galima rasti stulbinančiai kokybišką viešojo transporto sistemą. Ją čia sudaro net kuri komponentai: U-Bahn (metro), S-Bahn (antžeminiai traukinai), tramvajai ir autobusai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Seulas, Pietų Korėja. Pietų Korėjos didmiestis irgi gali pasigirti integruota viešojo transporto sistema. Čia su tuo pačiu bilietu be vargo iš metro traukinio galima peršokti į autobusą. Kaip bebūtą, žaviausia Seulo transporto dalis – nemokamas bevielis internetas daugelyje susisiekimo priemonių.

 

Ikoniškieji Londono autobusaiIkoniškieji Londono autobusai

7. Londonas, Jungtinė Karalystė. Londono metro privalumas –itin išplėtotas jo tinklas. Į kitas miesto vietas tuo tarpu veža legendiniai dviaukščiai autobusai, o žmonės, norintys kirsti Temzę, gali naudotis puikia keltų sistema.

REKLAMA

8. Paryžius, Prancūzija. Paryžius, kaip ir kiti sąraše minimi miestai, turi efektyvią ir gerai veikiančią daugiakomponentę viešojo transporto sistemą. Jos ypatybė – Paryžiaus priemiesčius galima pasiekti tramvajais.

9. Kopenhaga, Danija. Danijos sostinėje atvykėlius stebina metro traukiniai be vairuotojo. Maža to, dvi jo linijos dirba 24 valandas per parą. O 2018-aisiais ši, jau ir taip gera, metro sistema bus išplėsta.

Tokijaus metro stotisTokijaus metro stotis

10. Tokijas, Japonija. Tokijaus visuomenis transportas – visuomet sausakimšas, tačiau tai anaiptol ne kliūtis jam patekti į šį sąrašą. Ne paslaptis, kad miesto metro vagonai pasižymi ypatinga švara bei puikiais aukštųjų technologijų žaisliukais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų