REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė pabrėžia, kad kitąmet būtina aiškiai apsispręsti, kiek ir kokios policijos reikia. Tik priėmus esminius sprendimus bus galima kalbėti apie policijos reformos pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis komisaras tikina, kad policijos biudžete jau dabar žioji skylė, todėl priverstas atsargiai skaičiuoti kiek gali tekti atleisti pareigūnų, praneša LTV laida „Šiandien“.

REKLAMA

Automobilių su modernia įranga šalies miestų ir rajonų keliuose patruliuoja kone 700. Kitąmet jų turėjo būti bent dukart tiek. Tačiau apkarpius policijos biudžetą, šių planų kol kas tenka atsisakyti.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, apžiūrėjusi naujausią policijos įrangą, dar kartą kartoja, kad visuomenės saugumas priklauso ne vien nuo naujausių technologijų, bet ir nuo sumanaus pajėgų valdymo.

Prezidentė išreiškė viltį, kad 2011-ieji taps esminių permainų policijoje metais – bus priimti esminiai sprendimai, padėsiantys baigti policijos reformą.

REKLAMA
REKLAMA

„Finansinis sunkmetis atsispindėjo, kad modernizacija vyksta ne taip greitai, kaip mes norėtume, o ypač – policijos tinklo reforma ir optimizavimas. Yra visos priemonės kovoti su organizuotu nusikalstamumu, viskas priklauso nuo policijos žmonių, jų profesionalumo“, – kalbėjo šalies vadovė.

Policijos vadovas tikina, kad jau dabar atlyginimų fondą slegia kone 12 mln. litų našta, bet skiriant ne mažesnį finansavimą nei šiemet, atleidimų kitais metais galbūt pavyks išvengti.

„Mes ieškome galimybių. Vietoj policijos komisariatų mažiukų darysim nuovadas, kas ir valdymo apartą mažins. Mažinsim pavaduotojų kai kuriuose komisariatuose skaičių. Bet tai ne bus tos sumos, kurios gali tą mūsų problemą išspręsti“, – kalbėjo policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

Generalinis komisaras sako, kad policija toliau priversta taupyti visur – nuo statybų iki pareigūnų uniformų.

Giedrius Vitkauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų