REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Savame krašte pranašu nebūsi“ – ši lietuvių patarlė gali būti puikiai pritaikyta ir vilniečių grupei THE SKYS.

REKLAMA
REKLAMA

Nors dideliu populiarumu Lietuvoje grupė pasigirti negali, tačiau užsienyje jos karjera klostosi ypatingai sėkmingai. Dar 2004 metais vaikinai „iš rūsio“ sugebėjo pelnyti „Geriausios tarptautinės grupės“ apdovanojimą prestižiniame Niujorko muzikos festivalyje, kuriame buvo pastebėti tarp 300 dalyvių iš viso pasaulio ir tuo maloniai nustebino ne vieną muzikos mylėtoją Lietuvoje. Vėliau sėkmingai koncertuota Olandijoje, Lenkijoje, Rusijoje (45 tūkst. lankytojų pritraukusiame festivalyje) bei kitose šalyse, o šiais metais surengtame ture po Europą kiekvienas koncertas baigėsi publikai kviečiant grupę ant scenos pakartojimui.

REKLAMA

Po šešių metų pertraukos THE SKYS įrašė naują albumą. Šią vasarą įrašytas albumas – jau 4-tasis grupės The SKYS diskografijoje.

Albumą prodiusuoja John'as Young'as, grojęs kartu su tokiomis roko legendomis kaip Scorpions bei šiuo metu dirbantis su Bonnie Tyler. Technine įrašų puse rūpinasi garso režisierius – Steve'as Rispin'as, dirbęs su Tina Turner, Eltonu Johnu, bei kitomis žvaigždėmis. Tai anaiptol ne vieninteliai muzikos profesionalai, prisidėję prie naujojo lietuvių albumo gimimo. THE SKYS dainose galima bus išgirsti puikų gitaristą David'ą Kilminster'į, šiuo metu koncertuojantį visame pasaulyje su Roger Watersu (ex Pink Floyd), naujame legendinės „Sienos“ (The Wall) pastatyme.

REKLAMA
REKLAMA

Mušamaisiais lietuviams talkino Martin'as Beedle'as, daugeliui vyresnės kartos atstovų žinomas kaip ilgametis Cutting Crew narys. Šios grupės daina „I just died in your arms tonight“ prieš keletą dešimtmečių sukosi ne vienos šalies, taip pat ir Lietuvos, radijo stočių grojaraščių aukščiausiose pozicijose. Martin'as Beedle'as taip pat yra įrašęs albumus su Sarah Brightman bei Zuccero, o šiuo metu groja populiariame miuzikle „Mamma Mia“.

Saksofonu THE SKYS dainose groja vienas geriausių Anglijos saksofonistas Snake'as Davis'as, dirbęs su visa plejada žvaigždžių: Eurythmics, Paul McCartney, Motorhead, Take That, James Brown, Ray Charles ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie tarptautinio albumo taip pat prisidėjo amerikiečių gitaristas – virtuozas Tony Spada bei vokalistė Anne Marie Helder (pritariantis vokalas).

Kitais metais numatomo išleisti albumo pavadinimas – „Dykumos spalvos“ (angl. Colors of the Desert). Jį sudaro 9 dainos, prologas ir epilogas. Muziką ir tekstus kuria Božena Buinicka ir Jonas Čiurlionis. Muzikos magiją sudaro indiški motyvai, klasikinis rokas, psichodelika, kanonai, bliuzas, meditacija, kalimbos ir tampuros garsai, simfoninio orkestro skambesiai. Dainų tekstuose nagrinėjamos meilės, karo, mirties, tikėjimo, išdavystės ir amžinybės tematikos. Visa tai tarsi skirtingomis spalvomis išmargintos gijos susipina į darnų, margaspalvį audio audinį.

Ištraukas iš naujausios THE SKYS kūrybos galima bus išgirsti ir pamatyti grupės 15 – tame gimtadienyje, lapkričio 13 d. Vilniuje, klube „Bermudai“. Renginyje taip pat dalyvaus grupės draugai: Kreivas ir Raimonda, Blackout, Ashtrey.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų