REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio banko tarptautiniame tyrime „Doing Business“ Lietuva per metus šoktelėjo 3 pozicijomis aukščiau ir dabar užima 23 vietą tarp 183 valstybių. Tai rodo, kad verslo sąlygos mūsų šalyje pagerėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio bankas užfiksavo, kad per pastaruosius metus Lietuva iš visų tyrime dalyvavusių valstybių įvykdė daugiausia – 5 – su verslo sąlygomis susijusias reformas. Ypač didelę pažangą Lietuva pasiekė Ūkio ministerijos administruojamoje verslo pradžios srityje: čia pasistūmėta net 12 pozicijų aukštyn – iš 99 į 87 vietą.

REKLAMA

Tam įtakos turėjo nuo 6 iki 3 dienų sutrumpinta įmonės registravimo procedūra ir kitos supaprastintos įmonių registravimo procedūros.

Pasaulio bankas taip pat įvertino Lietuvos pastangas gerinti mokesčių mokėjimo administravimą, kreditų gavimo sąlygų skaidrinimą, užsienio prekybos sąlygų palengvinimą elektronizuojant muitinės procedūras, bankroto procedūrų administravimo pagerinimą. Lietuva taip pat paminėta tarp šalių, greičiausiai reagavusių į ekonominę krizę ir reformavusių nemokumo reglamentavimą.

„Pasaulio banko įvertinimas nuteikia optimistiškai ir suteikia įkvėpimo imtis tolesnių veiksmų gerinant verslo sąlygas, didinant šalies konkurencingumą bei patrauklumą užsienio šalių investuotojams. Rezultatas yra, tačiau nepakankamas, todėl kartu norėčiau paraginti ir kitas valstybės institucijas rimčiau atlikti savo namų darbus, nes tik dėl bendro rezultato galime pasiekti užsibrėžtą tikslą iki 2012 m. patekti tarp 15 verslą plėtoti palankiausių valstybių“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys. „Manau, kad aktyviau turėtų bendradarbiauti ir Pasaulio banko partneriai Lietuvoje, kurie kasmet teikia rinkos informaciją „Doing Business“ tyrimo rengėjams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų