REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirkti? Siūdintis? O gal nuomotis? Tokie klausimai kaip musės suzvimbia galvoje prieš kiekvieną ypatingą progą. Kam leisti pinigus puošniems apdarams, jei šie bus pritaikyti vienai šventei ar vos keliems pasižmonėjimams, o paskui be gailesčio nugrūsti į spintas ar palėpes.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais kompiuterizuotais laikais ne vienas renkasi alternatyvą - keli klavišų paspaudimai, ir jūs jau suknelių nuomos tinklalapyje. Sistema paprasta: kiekviena suknelė yra pažymėta numerėliu, todėl ją galima rezervuoti internetu arba realiai užsisakyti užsukus į saloną.

REKLAMA

Taigi internete perbėgusi per keletą sostinės nuomos salonų ir pasižymėjusi patinkančius modelius, jau galite drąsiai leistis į proginės suknelės paieškas. Bus smagiau, jeigu kartu pasikviesite ir draugę – ji padės įvertinti sukneles ir pasitarnaus kaip fotografė.

Loterija: rask savo dydį

Perėjusios per kelis proginių suknelių salonus netruksite įsitikinti, kad juose kabo vos kelios šventinės suknelės, visos kitos – vestuvinės. Neaiškiomis aplinkybėmis (išnuomotos, nupirktos, o gal sudraskytos?) išgaravo suknelės ir esančios internetiniame kataloge. Darbuotojos niekuo negali padėti: tos suknelės, pasirodo, yra iš senesnių kolekcijų, o jų atsiuntimas iš užsienio truktų kelis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelyje salonų ištiko ta pati problema – buvo sunku surasti savo dydžio drabužį. Bet konsultančių būta atkaklių – jos žūtbūt stengėsi įsprausti į dydžiu mažesnius apdarus, sakydamos, kad nieko tokio – jeigu neuždūsti kelias minutes būdamas be oro, tada tikrai viskas bus gerai. Tiesa, jeigu jau labai labai neįtelpi į apdarą, siūlo nusisegti liemenėlę ir į viršų iškelti rankas – tuo metu darbuotoja pasilipusi ant kėdės iš viršaus bando tau užtraukti drabužį. Vargu ar guodžianti mintis, kad tą ir kitą suknią jau yra dėvėjusios mūsų TV žvaigždės, kaip prasitarė konsultantės. Įdomu, ar stipriai įkvėpus pasiseks užuosti Lietuvos padangės žvaigždžių kūno kvapą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuomos salonuose gali laukti ir netikėtumas, kai darbuotoja paragins nusirengti čia pat, prie apskritos pakylos, kitame salone irgi teks išsinerti iki apatinių kambario viduryje. Kam eiti į kabiną, kai nė vienai merginai anei moteriai nebuvo problemos išsirengti čia pat ir dabar, nusistebės darbuotoja.

Mes išvalysime dėmes

Gal jums nepasitaikys kelyje, bet yra vienas toks suknelių nuomos salonas, įkurtas viename Senamiesčio bute, kuris įsigudrino nuomuoti drabužius su dėmėmis. „Ai, nieko čia baisaus – tiesiog liko žymių nuo pudros, – paaiškins konsultantė. – Jeigu šią suknelę rezervuosite, dėmes išvalysime“. Tai gal dėmėtoji suknelė atsieitų kiek pigiau? Nieko panašaus: už malonumą dvi dienas ja pasipuošti – mokėsite 300 litų. Galėsit pasidžiaugti, kad už tas pudros žymes neteks dar ir papildomai primokėti.

REKLAMA

O kitame drabužius iš Lenkijos nuomojančiame salone bus dar gražiau: suknelių medžiagos nuspurusios, dirbtinis šilkas nudraskytas, gipiūras nutrintas, kai kur kyšo siūlai, kai kur – skylės... O proginių ilgų suknelių kraštai taip pat nutrinti, tarsi ne kartą būtų nešiota. Gal dėl šios priežasties įmantrioms suknioms taikoma patraukli akcija – kaina sumažinta perpus, tad kai kurios moterys dėl viso pikto nusikabino ir po vestuvinę suknelę.

Tikriausiai anksčiau šios suknelės buvo nuomojamos, o kai prarado prekinę išvaizdą, radosi viltis pusvelčiui įgrūsti pirkėjams? „Oi, ne. Šios suknelės dar nė karto nebuvo nešiotos“, – kategoriškai purtys galvą darbuotoja.

REKLAMA

O kaipgi dėl tos skylės, išdavikiškai besipuikuojančios ties juodos suknelės skeltuku? Tikriausia šįkart kažkas bus sėkmingai pasidarbavęs ne rankomis, o dantimis... Jokių problemų, nuramins darbuotoja, siuvėjas vos už kelis litus užsiūtų, juk dabar madinga viskas – įvairios formos, faktūros, detalės. Ir skylės, tiesa? Esą niekas net ir iškilmingoje tuoktuvių puotoje nepastebėtų tos siūlės, o jeigu ir pastebėtų, pagalvotų, kad tai yra detalė ar savotiškas aksesuaras. Gal ir tiesa, gal ir neverta kreipti dėmesio  į tokias smulkmenas, kurios gali tave paversti išskirtine pokylio viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietoj išvadų

Vis dėlto perbėgusios per populiariausius sostinės šventinių drabužių nuomos salonus įsitikinsite: čia suknelę tikrai įmanoma susirasti, tik šis procesas gali gerokai prailgti, o rezultatas nebūtinai bus toks, kokio tikėsitės.

Paprastai drabužius nuomos salonuose galima ne tik pasiimti kelioms dienoms, bet ir įsigyti visam laikui.

Vienuose salonuose proginės suknelės kainuoja nuo 70 iki 200 litų (juose didesnė tikimybė aptikti suplėšytą ar dėmėtą drabužį), kituose – nuo 150–300 litų. Trečiuose, brangiuosiuose, šventinis apdaras jums atsieis nuo 300 litų iki 900 litų ir daugiau.

REKLAMA

Nusiteikite, kad salone galite ir nerasti interneto puslapyje nusižiūrėto modelio: jis gali būti iš praėjusių metų kolekcijos, sudėvėtas, o gal – nupirktas.

Jeigu esate kompleksuotas žmogus, kuris vengia viešai demonstruoti nuogybes, nuomos salonai greičiausiai ne jums.

Jeigu turite šiokio tokio antsvorio ir negalite pasidžiaugti standartinės figūros formomis, čia greičiausiai nesurasite savo dydžio suknelės.

Į nuomos salonus merginos paprastai ateina su mamomis arba būriu draugių. Kaip pastebėjo darbuotojos, dažnai pagalbininkas įkalba rinktis ne tokį gerą variantą.

REKLAMA

Jei sugadinsite apdarą, žinoma, turėsite padengti visus nuostolius. Tačiau salonų darbuotojos nuramino, kad taip nutinka labai retais atvejais, o už smulkmenas net nebaudžiama. Kartą moteris turėjo atpirkti sugadintą nuometą.

Retame salone bus leista nusifotografuoti su patinkančiu modeliu. „Šeimininkai kategoriškai draudžia. Bijo, kad nenukopijuotų modelio“, – griežtai atkirs. Na, nebent rezervavę suknelę, paliktumėte 100 litų užstatą.

Autorė Diana Šepetytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų