REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukmergės savivaldybės pavyzdys bandant jėga perimti šilumos ūkį užkrėtė ir Prienus. Šio rajono valdžia nebeslepia ketinimų taip pat išvyti privačią bendrovę, kuri gyventojams tiekia šilumą, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Prieniškiai jau kelerius metus už šilumą moka brangiausiai. Tačiau gyventojų ir valdžios kantrybės taurę perpildė šilumos tiekėjo ketinimai dar didinti kainą.

REKLAMA

Tuo tarpu verslininkai atkerta, kad Ukmergės ir Prienų valdžia tiesiog ruošiasi būsimiems savivaldybių rinkimams.

Prienų gyventojai už šilumos kilovatvalandę (kWh) dabar moka 31,6 cento. Miestui šilumą tiekia „Prienų energija", kuri priklauso privačiai įmonei „E energija", taip pat vejamai iš Ukmergės.

Kai „Prienų energija" pareiškė norinti padidinti šilumos kainą dar 1,15 ct už kWh, vietos valdžia užsimojo nutraukti iki 2015 metų turinčią galioti sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Rajono meras Alvydas Vaicekauskas neslėpė, kad naudojasi Ukmergės pavyzdžiu. Prienų savivaldybės teisininkai net tariasi su kolegomis Ukmergėje, kaip greičiau nutraukti sutartį su šilumos ūkio nuomininku.

„Tačiau mes elgsimės kiek kitaip. Teisininkams pavesta surasti būdą išsiskirti su privačia bendrove taikiai. Vienaip ar kitaip, iki kito šildymo sezono sutartis su bendrove bus nutraukta", – žadėjo A.Vaicekauskas.

Pasak mero, savivaldybė netrukus teiks paraišką ES paramai gauti, už kurią bus statomas biokuro katilas. Jo esą pakaks pigiau šildyti miestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuomininkų pateikiami dujų sunaudojimo skaičiavimai nepagrįsti. Jie neatliko matavimų, kiek dujos pagamino šilumos", – rėžė kaltinimus A.Vaicekauskas.

Tuo tarpu „E energijos" vadovas Virginijus Strioga teigė nebijantis, kad Ukmergės scenarijus pasikartos ir Prienuose.

„Dėl tų matavimų tiesiog įvyko nesusipratimas. Kažkas kažką supainiojo. Mes visada pateikdavome visus matavimus", – "Lietuvos rytui" tvirtino V.Strioga.

Jis tikino, jog įvykiai Ukmergėje ir bręstantis konfliktas Prienuose dvelkia būsimais rinkimais.

REKLAMA

„Viskas priklausys nuo to, kaip teisinė sistema išlaikys Ukmergės egzaminą", – įsitikinęs „E energijos" direktorius.

Ar Ukmergės ir Prienų pavyzdžiai gali įkvėpti ir kitų miestų politikus? Santykiai tarp šilumos ūkio nuomininkų ir valdininkų įtempti ir kituose miestuose.

Nepriklausomas energetikos ekspertas Vygintas Sidzikauskas pažymi, kad pasirašytos sutartys su verslininkais nevienodos.

„Kiekviename mieste – skirtinga situacija ir skirtingos sutartys. Tačiau jei paaiškės, kad Prienų šilumos tiekėjas iš tiesų neatliko jokių matavimų, tai bus sensacija", – dienraščiui sakė ekspertas.

Kitas vertus, kaip teigė V.Sidzikauskas, savivaldybės nebūtinai yra geresnės šilumos ūkio šeimininkės: „Bus blogai, jei po rinkimų paaiškės, kad tai tebuvo politikų noras suvilioti rinkėją."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų