REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atostogas egzotiškame Egipto Šarm aš Šeicho kurorte gydytojai Jelenai R. iš Lietuvos ilgai primins po aštrių ryklio dantų grybšnių likę randai. Stebuklas, kad gydytoja liko gyva.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja lapkričio 3 d. po atostogų turėjo grįžti į darbą, tačiau pas ją užsiregistravusiems pacientams savo daktarės dar reikės palaukti. 54 metų moteris gydosi spalio 20-ąją ryklio padarytas žaizdas.

REKLAMA

Pailsėti į Šarm aš Šeichą atvykusi gydytoja mėgavosi saule ir švelnia Raudonąja jūra. Dešimtąją atostogų dieną į paplūdimį atėjo viena, nes sesuo, su kuria atostogavo, buvo išvykusi į ekskursiją.

Nors kurorte gausybė poilsiautojų, nėra jokių apie galimus užpuolimus įspėjančių užrašų. Jūra neatitverta, žmonės plaukia kur ir kiek nori.

8 valandą ryto paplūdimys jau buvo pilnas poilsiautojų, suaugusiųjų ir mažamečių vaikų. Prie prieplaukos jūra labai gili iš karto. Jelena pasakoja, kad nuplaukusi maždaug 15 metrų nuo prieplaukos pajuto kažką negero. Gal už 5 metrų tolėliau nuo kitų buvusi Jelena tiesiai po savimi išvydo maždaug savo ūgio ryklį.

REKLAMA
REKLAMA

Staiga jis dingo, o paskui užpuolė. „Ėmiau plaukti kranto link, o plaukioju aš gana gerai, ir tada pajutau, kad man kanda į blauzdą. Šaukiau pagalbos ir vėl pajutau, kad ryklys kanda. Skausmo vandenyje nejutau. Ėmiau jį stumti iš visų jėgų, o jis nesitraukė, lydėjo. Laimė, kad prieplauka buvo nebetoli.

Poilsiautojai išsilakstė iš vandens ir stebėjo, kaip aš grumiuosi su rykliu. Paplūdimyje nebuvo nei valtelės, nei katerio, niekas negalėjo padėti, o lįsti rykliui į nasrus norinčiųjų neatsirado.

Gelbėtoju dirbantis vaikinukas padėjo išsiropšti į krantą, surado neštuvus. Krante yra baras, bet paaiškėjo, kad jo vaistinėlėje nieko nėra, tik tvarsčio gabalėlis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaizdos smarkiai kraujavo ir nežinia, ar būčiau likusi gyva, jei pagalbos nebūtų suteikęs rusų tautybės jaunuolis iš Jekaterinburgo. Jis užveržė šlaunį, sustabdė kraujavimą.

Greitoji važiavo neapsakomai ilgai, net 40 minučių, o aš gulėjau 36 laipsnių karštyje. Žaizdos buvo gilios, iki kaulų, matėsi sausgyslės.

Šarm aš Šeicho ligoninėje man suteikė kvalifikuotą pagalbą, atliko būtinus tyrimus ir po dviejų valandų jau gulėjau ant operacinio stalo“, – skaudžius išgyvenimus prisimena Jelena.

Parą išgulėjusi Šarm aš Šeicho ligoninėje moteris dar 3 dienas viešbutyje laukė skrydžio namo.

Ji džiaugiasi, kad visas gydymo išlaidas apmokėjo draudimo bendrovė. Kelionėje visur buvo parengtas invalido vežimėlis, kad galėtų laisvai judėti. Vežimėlio nebuvo tik Vilniuje.

Genė SILICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų