REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šanchajų iš lėto palieka turistų masės, o Kinijos valdžia gali atsipūsti ir ramiai apgalvoti, ką neregėto masto paroda iš tiesų davė šaliai, - rašo užsienio apžvalgininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad debatuose dėl „World Expo“ sėkmės neišvengta prieštaringų vertinimų, parodos skaičiai kalba patys už save: 184 dienas trukusį renginį aplankė 73 mln. žmonių. Tai sumušė ligtolinį rekordą, kai 1970 m. Osakoje (Japonija) vykusioje parodoje lankėsi 64.21 mln. žmonių. Maža to, lankytojams susigaudyti padėjo net 600 000 vietinių savanorių.

REKLAMA

Vidutiniškai per dieną pro „Expo“ parodos duris praeidavo  370 000 lankytojų. Daugiausia jų sulaukta spalio 13 dieną – net 1.03 mln.

Kinijos premjeras Wen Jiabao iškart po parodos uždarymo suskubo ją pavadinti „nuostabiu renginiu, į vieną vietą sutraukusiu žmones iš viso pasaulio“.

Tačiau, kaip minėta, buvo ir tokių, kurie į „Expo“ sėkmę žvelgė su skeptiškai.

„Parodos temą (Geresnis miestas, geresnis gyvenimas – „Balsas.lt“) ir Šanchajaus realybę skyrė didžiulė praraja“, - teigė vienas urbanistinio planavimo profesorius iš Honkongo, mintyje turėdamas garsiuosius 19 mln. gyventojų turinčio Šanchajaus kamščius.

Kitą tarptautinę „Expo“ parodą planuojama rengti Pietų Korėjos Yeosu mieste. Daugiau informacijos apie ją rasite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų