REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Aštuntąjį kartą TV3 televizija ir SEB bankas pakvietė geros valios žmones prisidėti prie „Išsipildymo akcijos“. Iki šiol, per septynerius akcijos metus, lietuviai „Išsipildymo akcijos“ dalyviams paaukojo daugiau nei 16 milijonų litų. Šiemet organizatoriai tikisi, jog sunkmetis nesukliudys lietuvaičiams imtis gerų darbų.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais „Išsipildymo akcijos“ dalyviams buvo suaukota kone pustrečio milijono litų. Pagalbos sulaukė daugybė vaikų, sergančių sunkiomis ligomis ar susidūrusių su žiauriais likimo išbandymais, medicinos įstaigoms nupirkta moderni aparatūra, pagerinusi ligų diagnostiką ir gydymą. Paramos sulaukė ir beveik du šimtai vaikų globos įstaigų.

REKLAMA

Į Vilniaus vaikų globos namuose „Gilė“ trečiadienį vykusią spaudos konferenciją, skirtą šių metų akcijos pristatymui, atkeliavo ir broliai dvyniai Petras ir Povilas kartu su savo mama. Berniukams, kurių vienas serga leukoma, o kitas – katarakta, taip pat padėjo „Išsipildymo akcija“. Vaikai pabuvojo užsienyje, šiltuose kraštuose, bet gavo dovanų kompiuterius. „Manau, kad mūsų visų pareiga jus globoti ir toliau padėti, – sakė prezidentas Valdas Adamkus, tapęs berniukų globėju bei apsilankęs „Išsipildymo akcijos“ spaudos konferencijoje. – Kad ir apie kokius sunkmečius bekalbėtume, čia mes galime niekuo savęs nenuskriausdami suteikti pagalbą tiems, kuriems ji reikalinga.“

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet „Išsipildymo akcijos“ pirmasis etapas – vaikų globos namų vaikų sveikatinimas. Globos namuose yra labai daug sergančių vaikų. Aišku, operacijos padarymas yra didis dalykas ir tai yra labai svarbu, bet reabilitacija po operacijos irgi yra labai svarbi. Tai tai, kam valstybė, matyt, neturi lėšų, tad mūsų visų pagalbos čia labai prireiks“, – sakė ilgametė akcijos globėja Nomeda Marčėnaitė. Anot jos, sunkmetis paskatina žmones būti jautresniais bei padėti kitiems.

Kaip ir ankstesniais metais, „Išsipildymo akcija“ pagalbą teiks ne tik globos įstaigoms ar ligoninėms, bet ir pasakos konkrečias skaudžias istorijas. Vienas pasakojimų bus apie Korneliją – mergytę, sergančią reumatine liga. „Pagalba gali būti suteikta ne tik jai, bet ir daugeliui vaikų, nes kalbame apie vaistus, kurie ženkliai gali palengvinti gyvenimą, – tvirtino Nomeda. – Visų mūsų pagalbos tiems vaikams tikrai reikia.“

Prisidėti prie „Išsipildymo akcijos“ galite skambindami arba rašydami SMS žinutę su žodžiu „VAIKAMS“ šiais telefono numeriais:

1890 – auka 2 Lt

1891 – auka 5 Lt

1892 – auka 10 Lt


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų