REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybėje pritarta elektros įmonių pelno maržos išbraukimui iš Elektros energetikos įstatymo. Iki šiol įstatyme nustatyta, kad elektros įmonių pelno marža negali viršyti 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl elektros įmonių pelno maržos ribojimo panaikinimo dar turės apsispręsti Seimas. Vieningos nuomonės dėl to nėra ir tarp pačių valdančiųjų, liberalų deleguoti ministrai per Vyriausybės posėdį balsuojant už įstatymo projektą susilaikė.

REKLAMA

Kaip teigė Liberalų sąjūdžio vadovas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, panaikinus apribojimus monopolininkams, gali išaugti elektros energijos kaina vartotojams.

"Mūsų įsitikinimu, nuostata, kad nereikia reguliuoti monopolistinių įmonių pelno įstatymu, yra ydinga, nes tai atveria labai dideles glimybes piktnaudžiauti ir finale (...) gali augti elektros kainos gyventojams", - sakė E. Masiulis.

Su tuo nesutinka premjeras Andrius Kubilius, kuris aiškina, kad kainos ir toliau liks reguliuojamos ir prižiūrimos nepriklausomos Kainų ir energetikos komisijos, o ateityje jos gal net ir mažės.

REKLAMA
REKLAMA

"Jos ne tik kad turėtų nedidėti, bet, kaip rodo kitų šalių patirtis, net turėtų tendenciją mažėti dėl to, kad rinkos dalyviai, turėdami aiškią ir skaidrią reguliacinę sistemą ir siekdami kiek galima palankesnių sau rezultatų, turėtų mažinti savo veiklos savikainą", - kalbėjo A. Kubilius.

E. Masiulis atkreipė dėmesį, kad įstatymas labai aiškiai neapibrėžia nepriklausomo reguliuotojo vaidmens, ir šiuo atveju nuo nepriklausomo reguliuotojo valios labai daug priklausys, ar jie leis taikyti 5 proc. pelno normą, ar 10 proc., ar dar kitokią.

"Šioje vietoje mes laikomės nuostatos, kad monopolistinių įmonių pelnai turi būti griežtai nustatyti įstatymu, kad nebūtų erdvės interpretacijoms", - sakė E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų