REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žmonės siekia papuošti savo kūną įvairiais būdais: įsiveria auskarų, pasidaro tatuiruotę, su plastine chirurgija patobulina savo kūno formą. Tačiau kartais tokie kūno patobulinimai ne puošia, o tiesiog šokiruoja.

REKLAMA
REKLAMA

Akies obuolio tatuiruotė

Ragenos tatuiruočių darymas  žinomas jau daugiau nei 2000 metų.  Tai tapo bene įprastu dalyku 19-20 amžiuje, tokiu būdu buvo koreguojami tokie trūkumai kaip ragenos randai ar leukoma. Šiomis dienomis ragenos tatuiruotės daromos rečiau, nes minėtus trūkumus paslepia kontaktiniai lęšiai, taip pat vis labiau prieinama tampa protezinės technologijos. Tačiau, žinoma, ne kiekvienas gali nešioti kontaktinius lęšius, tad kai kurie vis dar renkasi kosmetines akių tatuiruotes.

REKLAMA

Odos įraižymas

Skarifikacija  - tai kūrybinis ir meninis būdas taikyti randus estetiniam bei dvasiškam malonumui pasiekti. Proceso metu randai formuojami pjaustant odą. Nors daugelis teigia, jog skarifikacija nėra skausmingesnė nei tatuiruotės, vis dėl to ši procedūra atrodo gilesnė bei daug kraupesnė.

3D meno implantas

Trijų dimensijų meno implantas – tai bet koks po oda implantuotas daiktas, siekiant skulptūriškai pakeisti odos paviršių. Implantai gali būti tempiami kaip auskarai. Geras šio meno pavyzdys yra ragų implantai – iš pradžių dedami maži, tačiau vėliau jie pakeičiami vis didesniais, kol pasiekiamas galutinis rezultatas. Žinoma, yra rizika sudirginti odą, tačiau taip dažniausiai įvyksta tuomet, kai tempimo procesas vyksta pernelyg greitai.

REKLAMA
REKLAMA

Auskarų korsetas

Viena naujausių kūno modifikacijos tendencijų yra korsetas iš auskarų. Jie suveriami į kūną vietoj korseto kilpų, dviem simetriškais  vertikaliais stulpeliais ant nugaros.  Dažniausiai daroma keturios skylutės (po dvi kiekvienoje pusėje) ar tiek, kiek tik gali leisti oda.

Išdeginta žymė

Toks žmonių žymėjimas, ko gero, yra skaudžiausia kūno modifikacijos procedūra. Jos metu geležis yra ilgai kaitinama bei pakankamai ilgai laikoma ant kūno  - tiek, kad būtų trečiojo laipsnio nudegimas, kuris sunaikina tose vietose esančias nervines ląsteles. Tai reiškia, kad nudegintos vietos niekada nebe atgaus odos jautrumo, liks amžinas randas. Aplink išdegintą žymę esanti oda laikui bėgant  atsistato, tačiau tam prireikia keleto metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūno pakabinimas

Kūno pakabinimas –  kai žmogaus kūnas yra pakabinamas ant į odą (paprastai laikinai) įvertų kūno kablių. Tai – kūno modifikavimo kultūros dalis. Procedūros metu kūnas iš dalies ar visiškai pasikelia nuo žemės. Tam paprastai naudojami  žvejybai skirti kabliai. Procedūros tikslai gali būti keli – svarbių gyvenimo pokyčių ritualas, atgailos priemonė ar net pramoga.

Liežuvio išsišakojimas

Naujausia kūno modifikacijos procedūra – liežuvio padalijimas į dvi dalis arba liežuvio išsišakojimas. Procedūros metu liežuvis įpjaunamas per vidurį (link centro). Taip pat įmanoma tiesiog padalinti liežuvį į dvi atskiras dalis.

Smailios ausys

Plastinės chirurgijos naujovė – procedūra, smailinanti žmogaus ausis - po jos žmogus atrodo tarsi mitologinė būtybė. Chirurgų teigimu, ši operacija ne tik padaro veidą patrauklesnį, bet taip pat patobulina muzikos klausymosi malonumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų