REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Seimo valdybos sušauktame nenumatytame Seimo plenariniame posėdyje Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ketina pateikti informaciją apie Konstitucinio Teismo išvadą dėl Seimo narių Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas paskelbė, kad šie Seimo nariai sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Dabar Seimas turės spręsti, ar panaikinti jiems Seimo nario mandatą.

REKLAMA

Spalio 28 d. Seimo Pirmininkė I. Degutienė sakė turinti vilties, kad šiurkščiai pažeidę Konstituciją ir priesaiką sulaužę parlamentarai A. Sacharukas ir L. Karalius patys atsisakys Seimo narių mandatų, primena ELTA.

„Jeigu A. Sacharukas ir L. Karalius patys atsisakys mandatų, tai procedūra yra labai paprasta. Tuomet iš karto turime priimti tą pačią dieną po atsistatydinimo pareiškimų pateikimo Seimo nutarimą ir atimti iš jų mandatus“, – žurnalistams sakė I. Degutienė.

Trečiadienį neeiliniame Seimo plenariniame posėdyje taip pat planuojama pateikti Valstybinio socialinio draudimo įstatymo, Vidaus tarnybos statuto, Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų