REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešios Lietuvos kolegijos, dauguma jų regioninės, galės iš pagrindų atnaujinti technologijų ir inžinerinės krypties studijų bazę, įrengti šiuolaikiškus praktinio mokymo centrus. Moderni infrastruktūra bus prieinama ir kitų kolegijų studentams, profesinių mokymo įstaigų moksleiviams. Įdiegtos naujovės leis ugdyti darbo rinkoje ypač paklausius kvalifikuotus ir praktinių įgūdžių nestokojančius specialistus. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pasirašė įsakymą, kuriuo 21 mln. litų finansavimas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos biudžeto skiriamas Panevėžio, Žemaitijos, Kauno technikos, Šiaurės Lietuvos, Klaipėdos valstybinės ir Alytaus kolegijų pateiktiems projektams. Dabar šios valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos galės pradėti suplanuotus atsinaujinimo darbus.

REKLAMA
REKLAMA

„Finansavimas padės mažesnėms regionų kolegijoms sukurti iš esmės naują studijų bazę ir pritraukti daugiau studentų“, – sako Švietimo ir mokslo ministerijos ES paramos valdymo skyriaus vyriausioji specialistė dr. Dalia Bukelevičiūtė.

REKLAMA

Panevėžio, Kauno technikos ir Šiaurės Lietuvos kolegijose įsikurs praktinio mokymo centrai, Žemaitijos ir Klaipėdos valstybinė kolegijos atnaujins turimą studijų infrastruktūrą, o Alytuje įsikurs regioninis technologijų centras.

Vienas iš finansavimo atrankos prioritetų buvo praktinio mokymo centro įkūrimas. Vertinant projektus taip pat atsižvelgta, ar atnaujinta studijų infrastruktūra galės naudotis daugiau nei vienos studijų krypties studentai, taip pat besimokantys kitose regiono kolegijose ar profesinėse mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimasi, kad visapusiškas kolegijų modernizavimas skatins aukštųjų mokyklų ir profesinių mokyklų bendradarbiavimą, kvalifikuotų, šiuolaikines technologijas ir inžineriją išmanančių specialistų rengimą. Kuriantis mokslo, studijų ir verslo slėniams, stiprėjant šių sričių ryšiams, tokių specialistų poreikis Lietuvoje nuolat didės“, – sakė D. Bukelevičiūtė.

Kolegijų projektams finansavimas iš Lietuvos biudžeto ir ES struktūrinių fondų skiriamas pagal 2007–2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 2 prioriteto „Viešųjų paslaugų kokybė ir prieinamumas: sveikatos, švietimo ir socialinė infrastruktūra“ priemonę „Kolegijų infrastruktūra, skirta studijoms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų