REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pramogų pasaulio žvaigždė iš grupės „69 danguje“ mėgsta ruošti valgį. „Mane tėveliai dar vaikystėje išmokė virti ir kepti. Tėtis paprastai ruošdavo pusryčius man, broliui ir mamai, o pietus, grįžusi iš mokyklos, virdavau aš. Vėliau, kai studijavau Vilniaus universitete, bendrabutyje bendrakursiams kepdavau bulves, o jie parūpindavo mėsos. Tad maisto ruošimas, kai yra valgytojų, man teikia malonumą“, – kalba Nijolė, kuri pastaruosius pusantrų metų gyvena su širdies draugu Artūru.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dainininkės, buvo metas, kai ji gyveno viena, su grupe daug koncertuodavo, dažnai važinėdavo į Klaipėdą pas tėvus, tad maitindavosi bet kur: kavinėse, greitojo maisto užeigose, degalinėse ir kt. Nuo nereguliaraus maitinimosi ir visokių mėsainių bei picų ir vakarėlių su sočiomis vaišėmis mergina priaugo svorio. „Teko spjauti į nesveiką mitybą, protingai elgtis vakarėliuose ir ten neprisikimšti prieš naktį, nors ir būna gardu. Susimąsčiau, kad man svarbiau yra grakštesnė figūra negu skrandžio malonumai“, – šypsosi Nijolė. Tad dainininkei teko grįžti į savo virtuvę ir taip sutvarkyti savo laiką, kad galėtų pusryčiauti ir net pietauti namuose. „Svarbiausia yra valgyti reguliariai, po nedaug, derinti maistą, rinktis kokybiškus produktus, žodžiu, nekišti į skrandį bet ko ir, žinoma, nepadauginti saldumynų, o ką jau kalbėti apie alkoholį“, – savo mitybos principus vardija N.Pareigytė. Anot jos, persivalgymas žmogui tik sukelia tingumą ir silpnumą, nenorą kur nors judėti iš namų.

REKLAMA

Paklausta, kokios šalies patiekalai mieliausi ir ką ji dažniausiai namuose gamina, Nijolė atsakė nedvejodama: „Žinoma, kad lietuviški, dar tiksliau – žemaitiški. Iš mažens esu išmokyta, kad būtinai reikia valgyti sriubos. Vasarą kone kasdien valgau šaltibarščius, o atšalus orams verdu sriubas, į kurias įpjaustau daug daržovių. Ypač mėgstu barščius iš namie konservuotų burokėlių. Taip pat ruošiu įvairias salotas su alyvuogių aliejumi. Grietinės paprastai vengiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Nijolės barščiai

5 porcijoms reikės:

2 didesnių morkų,

2 bulvyčių,

marinuotų burokėlių,

250 g maltos jautienos,

1 svogūno,

1 kiaušinio,

kelių riekelių baltos duonos,

trupučio pieno,

2 kubelių jautienos ar vištienos sultinio,

2 šaukštų smulkiai supjaustytų petražolių,

maltų pipirų, mairūno, druskos.

Užvirkite vandenį puode, įmeskite sultinio kubelius ir sutarkuotas morkas bei pavirkite 5 minutes. Po to sudėkite smulkiai supjaustytas bulves. Kukuliukus formuojate iš maltos jautienos, į kurią sudedate svieste pakepintą smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinį, įberkite maltų pipirų, druskos, mairūno ir baltos piene mirkytos duonos. Baigdami virti daržoves, sudėkite kukuliukus ir marinuotus burokėlius ir virkite 15-20 min. Patiekite sriubą, pagardinę ją petražolėmis ir neriebia grietine.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų