REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdien merginoms kyla daugybė klausimų, tokių, kaip pavyzdžiui: kaip turėčiau šiandien atrodyti, kokius aukštakulnius avėti, kokiais aksesuarais pasidabinti ar koks makiažas  madingas šį sezoną?.. Nuvalkioti, kartais mums pačioms nusibodę, tačiau kas kartą vis atsinaujinantys klausimai, o kartu ir galvos skausmas aplanko mus. Tikriausiai net ir itin gerai mados tendencijas išmanančios dailiosios lyties atstovės kartais pasijunta išmuštos iš vėžių dėl nuolant besikeičiančių mados vėjų. Grožio Guru komandai šis klausimas taip pat neduoda ramybės.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad patenkintumėme Jūsų ir mūsų smalsumą, pakalbinome keletą asmenybių, daugiau ar mažiau susijusių  su mados pasauliu. Šį kartą, uždavę klausimą “kaip šį sezoną turėtų atrodyti stilinga lietuvaitė?",  sulaukėme ir  visiškai netikėtų ir gan elementarių pasiūlymų.

REKLAMA

Ko gero, ne vienai knieti sužinoti, ką mano Lietuvos mados korifėjus Juozas Statkevičius. Šį kartą jis nustebino itin lakonišku atsakymu: ,,Daugiau humoro, o stilius savaime ateina." Anot jo, jei mergina turi humoro jausmą, visa kita savaime susidėlioja į vietas.

Pasirodo, net ir atkeliavus rudeniui, nereikėtų prarasti geros nuotaikos ir į madą žvelgti kiek žaismingiau. Kiekviena turi savitą humoro jausmą, tad kodėl gi tai negalėtų padėti ir kuriant išskirtinį stilių?

REKLAMA
REKLAMA

Stilistė Eglė Mickevičienė – šiek tiek išsamesnė ir linkusi kalbėti apie Japonijos gatvės stiliaus tendencijas. Jos nuomonė mus suintrigavo. Pasak stilistės, stilinga lietuvaitė, visų pirma, turi turėti savo nuomonę ir galvą ant pečių. Ypač ji pabrėžia žodį charizma. Eglės nuomone, kiekviena turi laikytis savo pozicijos: ,,Jei yra galva ant pečių, galima “formuoti" savo veidą kaip tik norisi, o į tai, ką galvoja aplinkiniai, turėtų būti nusispjaut. " Kita vertus, stilistė pabrėžia, kad charizmatiška asmenybė neturėtų visiškai ignoruoti madą, atvirkščiai – bent minimaliai sekti jos tendencijas, jose atrasti save ir pritaikyti sau: ,,Turi pats susigalvoti tokį stilių, kokiame tu gerai jaustumeisi." Eglė Mickevičienė įsitikinusi, kad lietuvių dizaineriai semiasi idėjų iš japonų gatvės mados, nes ten žmonės eksperimentuoja su savimi. Taip pat ji pritaria, kad neįmanoma prašauti pasirinkus vieną tam tikro laikotarpio stilių, pavyzdžiui, boho chick. ,,Jei esi tuštutė, kuri nori puikuotis žurnalų viršeliuose, tau nereikalinga stilistų pagalba", - intriguoja stilistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merginoms, kurios nerimauja dėl to, kad dar nespėjo įsigyti naujausio sezono aukštakulnių ar palto, toli gražu, neprivalu tai daryti. Juk net stilistai pripažįsta, kad žmogaus stilius priklauso nuo visai kitų aspektų nei vien paskutinių mados vėjų vaikymasis. Ką jau kalbėti apie sezonų kaitą. Atraskite save, būkite savimi, pasitikėkite savo nuomone, darykite taip, kaip norite ir būsite stilingos.

Vyrišką poziciją išsakė ir gerai Lietuvoje žinomas modelis Ernas Moll.

Vaikinas antrina stilistei Eglei Mickevičienei ir mano, kad stilinga mergina turi daryti tai, kas jai tinka, vadovautis savo mintimis ir laikytis asmeninės pozicijos. Jo nuomone, išorinio spindesio besivaikanti mergina visada dažnai kreipiasi į stilistą, tik ar verta tai daryti? „Jei myli 70-ųjų ar 80-ųjų metų madą, visada būsi stilinga, nes seksi savo mada ir turėsi asmeninį stilių, jau vien todėl, kad būsi kažkuo išskirtinė“,- nuoširdžiai mintimis dalijosi Ernas Moll.

REKLAMA

Jaunų ir perspektyvių dizainerių IN MO (Morta Urbietytė ir Inga Leliugaitė) tandemas taip pat nesižarstė patarimais. Jos, kaip nekeista, į klausimą apie būtiną stilingos lietuvaitės atributą atsakė: ,,Stilinga mergina neišsiverstų be intelektualios galvos". Suprask, nori būti stilinga, galvok savo galva!

Beprotiškas mados tendencijų vaikymasis ne visada pasiteisina – taip mano žinomi mados pasaulio atstovai. Visada pagrindine stiliaus tendencija išliko ir, tikriausiai, dar ilgai išliks savitumas, kūrybiškumas, intelektas ir pasitikėjimas savimi. Jei norite būti stilingos, neskubėkite į susitikimus su stilistais, o tiesiog pagalvokite, kas jums šiandien, šį mėnesį ar sezoną labiausiai tinka, kaip atrodydama jaučiatės geriausiai. Galbūt ne viskas, ką siūlo ryškios parduotuvių vitrinos, yra jums priimtina? Nesivarginkite, tikrai neliksite nesuprastos pasirinkusios tik vieną kitą ant bangos esančią detalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų