REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras teisme pasiekė, kad būtų panaikintas Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimas dėl detaliųjų planų tvirtinimo, kuriuo buvo patvirtintas Alytuje esančio žemės sklypo ribų keitimas, praplečiant sklypą valstybinės žemės fondo sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA

„Toks Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimas atėmė iš valstybės galimybę gauti didžiausią kainą, jei dėl minėtojo valstybinės žemės sklypo būtų skelbiamas aukcionas, kaip tai numatė tuo metu galioję įstatymai", - pranešime spaudai cituojamas patikrinimą dėl viešojo intereso gynimo atlikęs Kauno apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokuroras Marijus Šalčius.

REKLAMA

Tyrimu nustatyta, kad 2008 metais Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimas dėl Alytuje esančio 40 arų žemės sklypo, prijungto prie privačiai įmonei priklausančio žemės sklypo, nėra įsiterpęs tarp privačios ar valstybinės žemės nuomojamų sklypų, o yra suformuotas atskiriant minėtosios teritorijos dalį - 40 arų iš nesuformuoto valstybinės žemės fondo.

Alytaus miesto savivaldybės taryba, priėmusi tokį sprendimą, pažeidė valstybinės žemės pardavimą reglamentuojančių teisės aktų normas.

Šiemet Kauno apygardos prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokurorai, gindami viešąjį interesą, teismui perdavė 26

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų