REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai Prancūzijoje sukurta „interneto policija“ pradėjo siųsti elektroninius laiškus už nelegalių failų atsisiuntimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai daroma pagal 2009 metų rugsėjį priimtą įstatymą. Jis įsigalėjo šių metų spalį.

Prancūzija pirmoji pasaulyje pradėjo taip kovoti su piratais. Vėliau panašus įstatymas buvo priimtas Didžiojoje Britanijoje. JAV Senatas netrukus pasiūlys įstatymą, leisiantį kurti pažeidėjų „juodąjį sąrašą“, kuriems bus draudžiama prieiga prie interneto.

REKLAMA

Siunčiami elektroniniai laiškai prasideda tokiu tekstu: „Dėmesio, jūsų interneto adresas buvo naudotas tikslais, kurie pagal galiojantį įstatymą yra baudžiami“. Už antrą pažeidimą be elektroninio įspėjimo, bus nusiųstas ir paprastas laiškas. Trečią kartą pažeidėjas kviečiamas į teismą, kur jam grės iki 1500 eurų bauda. Be to, nusižengęs vartotojas nuo mėnesio iki metų liks be prieigos prie interneto. Vartotojas neturės teisės kreiptis į kitą interneto tiekėją.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dauguma ekspertų mano, kad naujas įstatymas niekada nebus veiksmingas. Teigiama, kad tik šimto žaidimų sekimas failų apsikeitimų tinkle kainuotų 400 tūkstančių eurų per metus.

Įstatymo priešininkai taip pat jį kritikuoja dėl to, kad svarbiausiu piratavimo įrodymu laikomas IP adresas, nors jį visai nesunku suklastoti.

Be to, kai kurie interneto tiekėjai ketina boikotuoti įstatymą, kol negaus kompensacijos už kiekvieną pateiktą IP adresą, o taip pat negaus garantijos, jog kliento asmeninė informacija bus saugi.

Šalies kultūros ministrė Frederika Miteran teigia, kad kasdien Prancūzijoje nelegaliai atsisiunčiama 450 tūkstančių filmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų