REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus dienai iki oficialių savivaldybių tarybų rinkimų rezultatų paskelbimo, Vilkaviškio rajone išaiškinta naujų pažeidimų. Vienos rinkimų apylinkės komisijai pateikus klaidingus rezultatus, apygardos komisija nusprendė kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl galimo duomenų klastojimo, skelbia LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Vilkaviškio rinkimų apygarda gavo Socialdemokratų partijos atstovo ir stebėtojų prašymus iš naujo perskaičiuoti rinkimų į savivaldybių tarybas rezultatus. Oficialiai pateiktais Bartninkų rinkimų apylinkės komisijos duomenimis, pirmuoju ir 25 numeriu įrašyti kandidatai į tarybos narius negavo nė vieno balso.

REKLAMA

Tačiau šeštadienį perskaičiavus biuletenius, paaiškėjo, kad pirmumo balsų skaičiavimo rezultatai neatitinka protokole užfiksuotų duomenų: pirmuoju numeriu socialdemokratų sąraše įrašytas kandidatas vis dėlto gavo 36 balsus, 25-uoju – 31.

„Jokių ketinimų neturėjau, nes nesu partinė, dirbu tokį darbą, kad nenoriu tokiuose dalykuose dalyvauti“, – nesulaikydama ašarų „Panoramai“ sako Rūta Vasiliauskienė, Bartninkų rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad ir kitų partijų reitingavimas nėra tikslus. Apylinkės komisijos pirmininkė, kurią pasiūlė Tėvynės sąjungos partija, teisinasi, kad dauguma komisijos narių pirmą kartą dirbo komisijoje. Tačiau savo kaltę pripažįsta.

„Tiek aš pirmą kartą pirmininkavau, tiek sekretorė. Gal kompetencijos pritrūko, šiek tiek suskubėjome ir pridarėme šiek tiek klaidų. Pagrindinę protokolo dalį sužiūrėjau, o būtent reitingavimo rezultatų nepatikrinau “, – tikino R. Vasiliauskienė.

Perskaičiavusi balsus Vilkaviškio apygardos komisija priėmė sprendimą.

„Pirmas sprendimas: šitą faktą perduoti Vilkaviškio rajono prokuratūrai dėl sąmoningo ar nesąmoningo duomenų nuslėpimo. Kitas sprendimas: pirmininkei už aplaidų darbą neišmokėti numatyto 10 proc. atlyginimo priedo“, – sako Algimantas Samanynas, Vilkaviškio rajono rinkimų apygardos komisijos pirmininkas.

Perskaičiavus balsus, kai kuriems socialdemokratų kandidatams atsiranda galimybė patekti į savivaldybės tarybą. Vyriausiosisos rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigia, kad sekamdienį tvirtinant galutinius rinkimų rezultatus bus atsižvelgta į šiandien patikslintą Bartninkų apylinkėje išrinktų kandidatų sąrašą, sakoma „Panoramoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų