REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilių statymo ir stovėjimo paslaugas teikianti bendrovė „Stova“ už skelbtą klaidinančią reklamą nubausta 15 tūkst. litų bauda, praneša Konkurencijos taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Klaidinančia reklama nutarta pripažinti „Stova“ skleistą reklamą „Sumažintos kainos – tik 15 Lt/para “ bei „Statykite ilgam iki 14 dienų – tik 99 Lt“.

REKLAMA

Konkurencijos taryba konstatavo, kad šiose reklamose buvo pateikta neišsami informacija. Reklamuojant automobilių stovėjimo paslaugą nebuvo nurodyta, kad reklamuojama kaina – 15 Lt/para – galios tik reklamos skleidimo metu ir, kad pasibaigus šiai akcijai, bus pradėti taikyti aptarnavimo mokesčiai. Nuo reklamuotos kainos už automobilio stovėjimą aikštelėje  akcijos pabaigos praėjus vos 3 dienoms, buvo pradėtas taikyti 10 Lt aptarnavimo mokestis, ir 1 paros automobilio stovėjimo kaina tapo 25 Lt/para.

REKLAMA
REKLAMA

Vartotojai pagrįstai galėjo manyti, jog skelbtos sumažintos automobilių stovėjimo paslaugų kainos liks galioti ir pasibaigus reklamos spaudoje, internete bei radijo stotyje skleidimui, ypač atsižvelgiant į tai, jog ant automobilių stovėjimo aikštelės klaidinanti reklaminė iškaba kabėjo dar ilgą laiką po reklamos skleidimo pabaigos.

Pažeidžiančia Reklamos įstatymo reikalavimus pripažinta ir kita „Stova“ naudota lauko reklaminė iškaba, kurioje buvo skelbta „Statykite ilgam iki 14 dienų – tik 99 Lt“. Šioje reklaminėje iškaboje taip pat nebuvo nurodyta informacija, jog yra papildomai taikomas 10 litų aptarnavimo mokestis, dėl ko vartotojas už suteiktas automobilių stovėjimo paslaugas būtų sumokėjęs ne reklamuotus 99 litus, o 109 litus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų