REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius mano, kad Seimo nariai palaikys apkaltą šiurkščiai Konstituciją pažeidusiems ir priesaiką sulaužiusiems parlamentarams Aleksandrui Sacharukui ir Linui Karaliui. Priešingu atveju, anot Premjero, Seimo nariai patys pamins Pagrindinį šalies įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvoju, kad Seimas čia neturi didelių pasirinkimų, nes iš tiesų po to, kai Konstitucinis Teismas pripažino, kad du Seimo nariai šiurkščiai sulaužė ir pažeidė savo priesaiką, tai, kaip ir Vytenis Andriukaitis aiškino, tokiu atveju, jeigu Seimo nariai nebalsuotų už jų mandatų panaikinimą, tai jie patys tokiu balsavimu tam tikra prasme irgi laužytų Konstituciją“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Jis teigė manąs, kad su trečiadienio Konstitucinio Teismo sprendimu Seime baigsis „mygtukų spaudymai“ už kolegas, parlamentarai elgsis sąžiningiau.

„Tam tikra prasme, gal tokiu pakankamai skausmingu būdu Seimas bus priverstas savo veiklai taikyti žymiai aukštesnį standartą, ko iki šiol patys be tokios nemalonios Konstitucinio Teismo procedūros nesugebėdavo sau pritaikyti“, – kalbėjo A. Kubilius.

Konstitucinis Teismas trečiadienį paskelbė, kad Seimo nariai A. Sacharukas ir L. Karalius sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Dabar Seimas turės spręsti, ar panaikinti jiems Seimo nario mandatą. Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Premjeras A. Kubilius dar prieš paskelbiant Konstitucinio Teismo išvadą leido suprasti, jog, parlamentarams L. Karaliui ir A. Sacharukui pažeidus Konstituciją, konservatoriai palaikytų jiems apkaltą Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų