REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras rengia Seimo statuto pataisas, kurios suteiktų parlamentinei Etikos ir procedūrų komisijai specialiosios tyrimo komisijos teises atlikti tyrimus dėl galimo Konstitucijoje įtvirtinto draudimo Seimo nariui gauti kitą atlyginimą ir Konstitucijoje įtvirtinto draudimo Seimo nariui dirbti kitą darbą pažeidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių Etikos ir procedūrų komisijos tyrimų išvados būtų pagrindas Seimui priimti nutarimus nutraukti Seimo narių įgaliojimus ne apkaltos proceso tvarka.

REKLAMA

S. Šedbaras prašys Seimo tokias Statuto pataisas svarstyti skubos tvarka.

Teikti Statuto pataisas parlamentarą paskatino trečiadienį komitete svarstyti nutarimų projektai, kuriais buvo siūloma Seimo narių Egidijaus Vareikio ir Manto Adomėno įgaliojimus pripažinti nutrūkusiais. Komiteto nariai nusprendė, kad tokie nutarimų projektai galimai prieštarauja Konstitucijai.

Seimo Teisės departamento nuomone, Seimo nariui E. Vareikiui turėtų būti taikoma apkaltos procedūra. Teisės ir teisėtvarkos komiteto nariams taip pat kilo abejonių dėl Etikos ir procedūrų komisijos įgaliojimų konstatuoti Konstitucijos pažeidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, etikos sargai nutarė, kad Lietuvos viešojo administravimo institute paskaitas skaitęs už atlygį Seimo narys E. Vareikis pažeidė Seimo statuto nuostatas, įpareigojančias Seimo narį atsisakyti darbo, nesuderinamo su Seimo nario pareigomis.

„Teisės ir teisėtvarkos komiteto svarstytame nutarimo projekte „Dėl Seimo nario Manto Adomėno įgaliojimų pripažinimo nutrūkusiais“ siūlomas konstatuoti juridinis faktas, kad „Seimo narys Mantas Adomėnas neatsisakė darbo „Demokratinės politikos institute“, nėra pagrįstas Seime (jo komitete ar komisijoje) atliktu tyrimu ir Seimui nėra pateikta tokio tyrimo išvada. Komiteto svarstyto projekto (sukeliančio teisines pasekmes Seimo nario Manto Adomėno įgaliojimams) priėmimas, išeliminuojant nutarimo projekte nurodyto juridinio fakto parlamentinio tyrimo stadiją, neatitinka Konstitucijos“, – sako S. Šedbaras.

Galutinį sprendimą dėl E. Vareikio ir M. Adomėno įgaliojimų turės priimti Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų