REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 10 tūkstančių mokinių, maždaug ketvirtadalis iš kaimo vietovių, ateinančius aštuonis mėnesius galės dalyvauti naujų neformaliojo ugdymo programų veikloje, kuri ugdo socialinius įgūdžius, visuomeniškumą, emocinį atsparumą, paaugliams padeda atskleisti savo tapatybę. Programas parengė penkios Lietuvos organizacijos, įgyvendinančios Europos socialinio fondo ir Lietuvos biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse“ (TAPK). Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotą projektą administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

REKLAMA
REKLAMA

Vadybos ir psichologijos institutas kartu su Vilniaus universitetu bei dailės terapijos pradininke Lietuvoje – viešąja įstaiga „Rafaelis“ – šią savaitę, spalio 25 d., Vilniaus apskrityje jau pradėjo projekto TAPK lėšomis remiamą „Elitinės asmenybės akademijos“ programą. Keturiolikos-aštuoniolikos metų jaunimui skirta programa padės įveikti šiame amžiuje neretai patiriamą tapatybės krizę.

REKLAMA

Jūrų skautų programa orientuota į vienuolikos-šešiolikos metų paauglius. Per įvairias laisvalaikio veiklas: vandens žygeivystę, irklavimą, buriavimą jie turės galimybę ugdyti charakterį, lyderystę, mokysis veikti išvien – stiprins visuomeninėje veikloje ir gyvenime reikalingus būdo bruožus bei įgūdžius.

Programą „Humaniškumo ir tolerancijos link“ Klaipėdos, Panevėžio ir Tauragės apskrityse organizuos Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Mokiniams bus organizuojami teoriniai ir praktiniai mokymai, seminarai, diskusijos, kurių tikslas – suvokti humaniškumo, tolerancijos, kantrybės prasmę ir jų kuriančią galią visuomenėje.

REKLAMA
REKLAMA

Šaulių sąjungos programa suburs 11–18 m. jaunuolių grupes, kurios imsis savanorystės misijos ir savo darbais propaguos jos idėjas. Kaimo vietovėje gyvenantys vaikai dalyvaus savitarpio pagalbos „Mokausi ir padedu kitiems“ grupių veikloje. Mokiniai lankys senelius, neįgaliuosius, vaikų namų auklėtinius, padės policijai palaikyti tvarką per viešuosius renginius, valys ir sodins miškus.

Viešoji įstaiga „Scenos ir estetikos mokykla“ vykdys programą „Tolerancijos ir pakantumo bei lyderystės kompetencijų ugdymas pasitelkiant tradicinę ir šiuolaikinę kultūrą“. Remiantis lietuvių tautosakos kūriniu „Eglė žalčių karalienė“ ir jo interpretacija (roko operos forma) vaikai mokysis suprasti skirtingas kultūras ir jas interpretuoti, savarankiškai ir kūrybiškai spręsti konfliktines situacijas, atskleisti ir lavinti saviraiškos gebėjimus, bendrauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto TAPK laimėtojai: Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija (Klaipėdos, Panevėžio ir Tauragės apskr.), UAB Vadybos ir psichologijos institutas (Vilniaus apskr.), Lietuvos šaulių sąjunga (Šiaulių, Telšių ir Utenos apskr.), VšĮ „Scenos ir estetikos mokykla“ (Alytaus ir Marijampolės apskr.), Lietuvos jūrų skautija ir Kauno jūrų skautų laisvalaikio centras (Kauno apskr.).

Neformaliojo ugdymo programoms įgyvendinti 2010–2011 mokslo metais numatyta skirti 1,25 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų