REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad šalies vidurinių mokyklų moksleivių istorijos žinios yra pasibaisėtinos, rašo šalies dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas buvo atliktas Trafalgaro mūšio metinėms pažymėti. Jo rezultatai rodo, jog daugelis moksleivių mano, kad šio mūšio didvyris admirolas Horacijus Nelsonas (Horatio Nelson) buvo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio Prancūzijos futbolo rinktinės kapitonas.

REKLAMA

Beveik kas ketvirtas vaikas teigė, kad XVI-XVII a. gyvenęs aristokratas Volteris Reilis (Walter Raleigh), kuris į Britaniją įvežė bulves ir tabaką, išrado dviratį, Kristoforas Kolumbas atrado sunkio jėgą, o ispanų armada – tai toks ispaniškas užkandis.

Nustatyta, jog trys ketvirčiai apklaustų vaikų nežino, kad Trafalgaro aikštėje stovi paminklas H. Nelsonui. 8 proc. mokinių manė, kad tai aikštė iš Britanijoje populiaraus serialo „EastEnders“. 15 proc. buvo įsitikinę, jog tai prekybos centro arba šokoladinio sausainio pavadinimas.

Iš viso apklausoje dalyvavo 2 tūkst. Britanijos moksleivių. 12–16 metų vaikų buvo klausta apie svarbiausius Britanijos jūrinės istorijos įvykius per pastaruosius 200 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų