REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitąmet balandžio mėnesį Tarptautiniame Vilniaus oro uoste (TVOU) įsikurs pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“.

REKLAMA
REKLAMA

Oro linijos per pirmuosius veiklos metus tikisi perskraidinti daugiau nei 300 tūkst. keleivių. „Wizz Air“ skraidins aštuoniomis kryptimis – Londoną (5 kartai per savaitę), Korką (2 kartai), Eindhoveną (2 k.), Stokholmą (3 k.), Milaną (2 k.), Romą (3 k.), Barseloną (2 k.) ir Donkasterį (2 k.). Planuojama skrydžių pradžia balandžio 16-18 dienos. Skrydžius vykdys vieninteliu Airbus A320 lėktuvu.

REKLAMA

„Aš buvau nustebintas Lietuvos strategijos. Lietuva yra tik viena iš nedaugelio šalių, kurios bando avialinijos sektorių plėtoti be nacionalinių oro linijų. Startuojame su 8 maršrutais. Tai pirmas žingsnis, priklausomai nuo rinkos ir rezultatų, mes savo strategiją koreaguosime“, – spaudos konferencijoje teigė „Wizz Air“ vadovas Josephas Varadi.

Anot jo, bendrovė planuoja sostinėje įsikurti ilgam – ji čia atidarys savo bazę, o kaip tikino J. Varadi, jie savo bazių dar niekada nebuvo priversti uždaryti. Anot jo, oro linijos Lietuvoje planuoja įdarbinti 25–30 bendrovių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis sprendimas yra svarbus dėl keleto aspektų. Pirmiausiai džiaugiuosi, kad tai yra ilgalaikis sprendimas. Kalbamasi, kad bendrovė įsikurų ne vienam ar dviems sezonams. „Wizz Air“ rimtai žiūri į savo sprendimus ir ketinimus, kalba eina apie ilgalaikę perspektyvą dirbti TVOU“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Tai jau ne pirmas kartas kaip ši bendrovė žengia į Lietuvą – prieš penkerius metus jos lėktuvai kilo iš Kauno į Varšuvą.

Šiuo metu „Wizz Air“ siūlo apie 150 maršrutų 34 lėktuvais bei turi 13 bazių septyniose Vidurio ir Rytų Europoje. Tuo tarpu iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto šiandien lėktuvai kyla 17 krypčių.

Anksčiau apie planus įsikurti TVOU pranešė ir „airBaltic“ vadovo Bertolto Flicko valdomos avialinijos „Baltijas aviacijas sistemas“. Pastaroji veiklą žada pradėti taip pat 2011 m. pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų