REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konstitucinis Teismas trečiadienį skelbs išvadą dėl Seimo paklausimo dėl parlamentarų Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko, kuriems pradėta apkaltos procedūra, veiksmų konstitucingumo.

REKLAMA
REKLAMA

Su tokiu prašymu į Konstitucinį Teismą buvo kreipęsis Seimas, kuris prašė pateikti išvadą, ar šių dviejų Seimo narių veiksmai, nurodyti Seimo specialiųjų tyrimų komisijų išvadose dėl apkaltos jiems, neprieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA

Konstitucinio Teismo sprendimu abu Seimo paklausimai sujungti į vieną bylą. Seimo paklausimai, Konstitucinį Teismą pasiekę birželį, buvo nagrinėjami be eilės.

Nutarimą, kuriuo buvo kreipiamasi į Konstitucinį Teismą dėl už savo išvykusį kolegą L. Karalių balsavusio A. Sacharuko, parėmė 77 Seimo nariai, prieš buvo 8, susilaikė 14 parlamentarų.

Už kitą nutarimą, kuriuo prašoma įvertinti per pratęstą sesiją keliavusį Seimo narį L. Karalių, balsavo 75 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 16 parlamentarų.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 20-ąją Seimas pritarė tyrimo komisijų išvadoms, kuriose siūloma pradėti apkaltos procesus Seimo nariams A. Sacharukui ir L. Karaliui. Komisijos nustatė, kad parlamentarai galimai sulaužė Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Pagal Seimo statutą, Seimas turi kreiptis į Konstitucinį Teismą išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Jei Konstitucinis Teismas pateiks išvadą, kad parlamentarų veiksmai prieštarauja Konstitucijai, Seimas turės spręsti, ar panaikinti Seimo nario mandatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų