REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbus „Giro d'Italia 2011“ maršrutą, Prancūzijos dviračių sporto aistruoliai tebenagrinėja savąjį „Tour de France“. Siūlome paskaityti tendencingus vieno prancūzų sporto portalo pastebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA

Pakyla – be nugalėtojo

Kaip buvo tikėtasi, taip ir įvyko: Alberto Contadoras, negyvai užmėtytas kaltinimais, „kaip ir visi“ vartojant dopingą, viešai pareiškė paduosiąs į teismą visus, kurie šmeižia jo vardą, nesant jo kaltės įrodymų, ir į „Tour de France 2011“ maršruto pristatymo ceremoniją – neatvyko.

REKLAMA

Žaliųjų marškinėlių laimėtojas Alessandro Petacchi, kuriam kiek anksčiau taip pat buvo pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo draudžiamais preparatais, iškilmingame renginyje pasirodė, bet į sceną pakviestas nebuvo.

Bet ir niekas nenustebo, kai šalia 2 vietą užėmusio Andy Schlecko ir šių metų kalnų karaliaus Anthony Charteau, prie naujojo „Tour de France“ stendo buvo pakviestas šiek tiek išsiblaškęs Markas Cavendishas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš kairės į dešinę: M. Cavendish, A. Schleck, A. Charteau, Ch. Prudhomme (AFP nuotr.)Iš kairės į dešinę: M. Cavendish, A. Schleck, A. Charteau, Ch. Prudhomme (AFP nuotr.)

Karalius mirė, tegyvuoja karalius?

Tuo tarpu, Andy Schleckas, pasimokęs iš praėjusių metų klaidos (kuomet mūvėjo džinsus, o A. Contadoras buvo su nepriekaištinga eilute), šiemet jau užsirišo kaklaraištį, nors ir nesijautė labai jaukiai naujame kostiume, kaip ir, prancūzų pastebėjimu, (galbūt?) naujame „Tour de France“ čempiono kailyje...

Prancūzų humorą ir žodžių žaismą ne visuomet lengva suprasti, kai jie, pvz., entuziastingai sutinka šiomios dienomis paskelbtą Pasaulinės Antidopingo agentūros (sutr. AMA) pranešimą apie 2011 metais pailgėsiantį (!) draudžiamų medžiagų ir preparatų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar tai reiškia, kad ateityje į „Didžiąją kilpą“ (pranc. Grande Boucle) įkliuvusių čempionų galvų tiktai daugės??

Nubausti negalima pasigailėti

Prancūzų antipatijos šiam ispanui, 3 kartus iškovojusiam „Tour de France“ geltonuosius marškinėlius (pranc. Maillot jaune), pastebimos ne pirmą kartą. Socialinės apklausos liudija, kad ispano „prasižengimu“ tiki daugiau nei pusė apklaustųjų ir tik 24 proc. stoja jo pusėn, o kiti 14 proc. susilaiko, nors labiau linkę – abejoti jo teisumu.

Belgijos legenda Eddy Merckxas-Kanibalas yra pasakęs, kad „Dviračiai yra ta sporto šaka, kurioje atliekama daugiausiai dopingo patikrinimų“, tad abejoti A. Contadoro teisumu yra labai mažai pagrindo“.

REKLAMA

„Jeigu Contadoras yra kaltas, jis bus griežtai nubaustas. Bet problema yra ta, kad kiekvienas dopingo atvejis yra vis kitoks. Todėl nereikia badyti pirštu į triskart Turo čempioną, kol nesurinkti jo kaltės įrodymai“.– pareiškė Eddy Merckxas, savo karjeroje „pagarsėjęs“ net trimis dopingo skandalais.

Atsakymas – tarp eilučių?

Įdomu, ar pakankamai įrodymų surinkę „Tour de France“ organizatoriai, pagal kurių paruoštą retrospektyvą, Didžiojo Prancūzijos Turo nugalėtojas – nepanašus į nugalėtoją.

Pačiame pirmame „Tour de France 2010“ retrospektyvos kadre – Port de Balès: Andy Schlecko ataka, nukritusi grandinė ir A. Contadoro kontrataka, beveik vienbalsiai dar anuomet prilyginta nesportiniam elgesiui.

Tolesniuose kadruose dominuoja ne ispanas, bet liuksemburgietis, vilkintis geltonus marškinėlius. Ar šiuo montažu norėta parodyti, kas yra tikrasis „Tour de France 2010“ laimėtojas? (Žemiau Žr. lenktynių fragmentą)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų