REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šanchajuje viešintis stipriausiu žmogumi pasaulyje tituluojamas Žydrūnas Savickas pasaulinėje parodoje Expo 2010 pirmą kartą išbandė jėgas tempiant elektra varomą autobusą bei pagerino asmeninį rekordą. Stebint keliems šimtams žmonių, galiūnas 20 metrų nutempė 15 t sveriantį autobusą, rašo expo210.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Nors elektra varomas autobusas buvo tempiamas pirmą kartą ne tik Ž. Savicko karjeroje, bet ir apskritai pasaulyje, tačiau galiūnas sako didelio skirtumo nepajutęs.

REKLAMA

„Nebuvo taip sunku, kaip tikėjaus. Autobusas puikiai riedėjo, nors jis buvo ir didokas, bet lengvai pasidavė. Kinams visada yra įdomu tokie dalykai kaip jėga, jie žavisi tokiomis sporto šakomis, kur dominuoja jėga, nes turbūt patys negali pasiekti tokių rezultatų šiose sporto šakose“, - sakė Šanchajuje Lietuvos Nacionalinės dienos proga viešintis Ž. Savickas.

Anot jo, tai pirmas kartas Kinijos istorijoje, kai čia buvo tempiamas autobusas. Paprastai varžybų metu galiūnai išbando jėgas tempdami vilkikus. Ž. Savicko karjeroje – tai ketvirtas jo temptas autobusas, tačiau prieš tai stipriausias pasaulio žmogus yra tempęs keliomis tonomis lengvesnį – 12 t autobusą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų