REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

M. Jovovich sugrįžimas

„Veiksmo filmų gražuolė“ – tokią etiketę gerbėjai ir kino kritikai klijuoja modelių pasaulyje užaugusiai, bet kine šaknis įleidusiai, įsimintiniausia pasaulio moterimi tituluojamai Millai Jovovich. Laiboms Millos rankoms tinka galingi ginklai, tad jos filmografijoje gausu vaidmenų fantastiniuose veiksmo filmuose – nuo „Penktojo elemento“ iki jau tradicija darbotvarkėje tapusių, vis naujų „Absoliutaus blogio“ dalių. Tačiau vis dažniau aktorė renkasi gerokai subtilesnes bei rimtesnes juostas, pavyzdžiui, naujausias jos vaidmuo įtempto siužeto dramoje „Stounas“.

REKLAMA
REKLAMA

Keičiasi ir asmeninis aktorės gyvenimas. Jame tvyro ilgai laukta ir išsvajota ramybė – mylimas ir mylintis vyras bei miela dukrelė. Po Holivude neįprastai ilgai užtrukusių motinystės atostogų aktorė vėl grįžta į kino ekranus ir džiaugiasi naujų vaidmenų gausa.

REKLAMA

Filmuojasi su Robertu de Niro

Filme „Stounas“ Milla vaidina heroję, kuri įsipainioja į sudėtingą intrigų apraizgytą meilės trikampį, aukštyn kojomis apversiantį ne tik jos, bet ir kitų dviejų herojų gyvenimus. Juostoje Millos partneriai – patyrę Holivudo vilkai – dviejų „Oskarų“ laureatas Robertas de Niro ir dviejų „Oskarų“ nominantas Edwardas Nortonas.

Aktorė džiaugiasi partneriais filmavimo aikštelėje, o ypač darbu su legendiniu Robertu de Niro, mat būtent su juo per visą kino karjerą jai teko įveikti sudėtingiausias scenas.

REKLAMA
REKLAMA

Filme Milla vaidina merginą, kuri privalo suvilioti dvigubai už save vyresnį vyrą – už lygtinai paleistus nusikaltėlius atsakingą pareigūną Džeką, kurį įkūnija R. de Niro. Šis turi nuspręsti Millos herojės vyro (akt. Edwardas Nortonas), pavojingo žudiko, likimą – paleisti jį į laisvę ar ne.

Meilės scenos išvargino

Aktorei teko įveikti drovumą ir nusifilmuoti keliose itin atvirose meilės scenose. Neįtikima, tačiau daug metų modeliu dirbusi Milla teigia, jog nėra tokia drąsi, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, tad itin atviroms scenoms jai prireikė labai daug ryžto ir pastangų. Vėliau ji prisipažino, kad iš filmavimo aikštelės grįžusi namo negalėdavo sulaikyti ašarų. „Lucceta (Millos vaidmuo dramoje „Stounas“ – aut. past.) buvo labai sudėtingas personažas, teko vaidinti daug atvirų ir nuogų scenų. Buvo sunku, ypač, kai turi suartėti su žmogumi, kurį pažįsti vos vieną dieną. Labai sunku. Po visko jautiesi labai pažeidžiamas...“, – pasakojo aktorė. Visa laimė, kad filmavimo aikštelėje užsimezgė nuoširdi Millos ir R. de Niro draugystė. Ji džiaugiasi, kad vienas garsiausių Holivudo aktorių jai buvo labai malonus ir netgi liepė į jį kreiptis familiariu vardo trumpiniu: „Robertas paprašė manęs kreiptis į jį trumpiniu Bobas. Labai apsidžiaugiau, – pasakoja Milla. – Pamaniau: „O, šaunu – busiu viena iš vos kelių žmonių, kurie galės jį vadinti ponu De Niro Bobu“. Pasijaučiau labai ypatingai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau gražuolė džiaugiasi ne tik nauja draugyste su legendiniu aktoriumi, bet ir iš jo išmoktomis kino pamokomis. „Dirbti kartu su Robertu de Niro – nepaprasta patirtis. Darbas vyko labai organiškai ir natūraliai, o scenarijus buvo tik pagalbinė priemonė, – pasakoja ji. – Man, kaip aktorei, tai buvo neįkainojama patirtis.“

Šeimos idilė

Po sunkios dienos filmavimo aikštelėje namo grįžusią išvargusią Millą guosdavo tik mylinčio vyro dėmesys ir patarimai. Paulas W. S. Andersonas – trečiasis Millos sutuoktinis ir „Absoliutaus blogio“ epopėjos režisierius, su kuriuo jiedu ir susipažino filmavimo aikštelėje. Tai buvo 2002 metais, po metų jie susižadėjo, tačiau niekur labai neskubėjo. Iki pažinties su Paulu jau du kartus tekėjusi ir tiek pat sykių išsiskyrusi Milla kartą prisipažino: „Taip, gyvenime esu prikrėtusi visokių kvailysčių, tačiau dabar aš gerokai atsargesnė. Vargu ar šiandien ryžčiausi tekėti pažinodama žmogų mažiau nei penkerius metus“. Ir išties, tik po penkerių metų poros gyvenime įvyko labai svarbių pokyčių. Tiesa, ne ant dešiniosios plaštakos bevardžių pirštų – jų bendrą gyvenimą papuošė ne vestuviniai žiedai, o dukros Ever Gabo gimimas.

REKLAMA

Sutikusi svajonių vyrą, iki tol aktyviai filmavimo aikštelėje dirbusi aktorė kiną kuriam laikui iškeitė į ramų šeimos gyvenimą – 2007 metais susilauksi dukrelės, rūpestingai ėmėsi mamos pareigų. Dar po poros metų porelė oficialiai įtvirtino santykius ir Milla tapo ponia Anderson.

Aistra – režisieriai

Paulas – ne pirmasis režisierius Millos gyvenime ir lovoje. Prieš tai ji buvo ištekėjusi už lemtingu jos kino karjeroje tapusiu prancūzų režisieriaus Luco Bessono. Kartą paklausta, kodėl ją taip traukia kino režisieriai, aktorė atsakė: „Manau, kad mane labiausiai žavi ir traukia režisieriaus jėga. Su juo dirbi ir žinai, kad ir kas nutiktų, jis tave rytoj vėl pasikvies. Juk tu esi jo aktorė! Labai lengva įsimylėti tą, kuriuo gali pasikliauti.“

REKLAMA

Milla teigia, kad vyrams su ja nelengva, nes ji – labai pavydi ir reikli: „Aš noriu būti paprasta moteris, o ne išskirtinė herojė. Noriu, kad šalia manęs būtų tiek morališkai, tiek fiziškai stiprus žmogus“. Ji sako suprantanti, kad norint tvirtos šeimos – negalima atsipalaiduoti, kad santuoka – taip pat darbas.

Milla tiki, kad jos šeimos stiprybė – ne tik panašus požiūris į šeimą ir gyvenimą, bet ir bendras darbas kino aikštelėje, tad ji pasiryžusi vaidinti visose busimose Paulo kuriamose „Absoliutaus blogio“ dalyse. „Filmavimo aikštelėje mes kalbame tik kaip geriau suvaidinti filmo epizodus. Kūryba užima didžiausią vietą mūsų santykiuose. Taip gyvenant yra žymiai lengviau ir paprasčiau tobulinti tarpusavio ryšius nei užsiimti vien tik valgio ruoša, o penktadienio vakarus leisti prie televizoriaus. Tarp mūsų vykstantį procesą galėčiau prilyginti nenutrūkstamam žaidimui su kortomis, kuomet iki galo nesi tikras, koks bus tolimesnis partnerio ėjimas“,– savo ir vyro santykių tvirtumo paslaptis dėsto Milla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorė išduoda, kad ji jau ruošiasi vaidmeniui ir penktojoje fantastinio filmo dalyje: „Ketvirtoji „Absoliutaus blogio“ dalis, palyginti su prieš tai buvusiomis, pasirodė geriausiai ir surinko didžiausias pajamas, todėl mes tikrai kursime ir penktąją dalį. Kol žmonės eis į filmą, tol mes ir toliau nenustosime jo kūrę. Aš manau, kad manyje yra parako, kurio turėtų užtekti dar kelioms filmo dalims. Na ir, žinoma, daug kas priklauso nuo mano fizinės būklės, nes tai labai varginantis ir sunkus darbas, tačiau, kita vertus, kai pasiūlo vėl ir iš naujo tapti tokio filmo dalimi, pasijuti nepakartojamai.“

REKLAMA

Naujų darbų gausa

Kurį laiką visai dingusi iš viešojo kino gyvenimo ir sąžiningai išėjusi motinystės atostogų, pastaruoju metu Milla vis dažniau pasirodo filmavimo aikštelėse ir džiugina gerbėjus naujais vaidmenimis. Aktorės darbotvarkėje – net septyni nauji filmai. Šiuo metu ji ne tik pristatinėja trilerį „Stounas“, bet ir filmuojasi naujausioje „Trijų muškietininkų“ ekranizacijoje pagal Alexandre'o Dumas romaną. Netrukus kino ekranus pasieks ir dar viena juosta su M. Jovovich.

Lapkričio mėnesį laukiama rusų režisieriaus Timuro Bekmambetovo filmo „Vikrutasi“ premjeros, kuriame pagrindinį vaidmenį atliks Milla. Tai bus pirmasis aktorės filmas rusų kalba. Nors rusų kalbos ją nuo vaikystės mokė ukrainietė mama, taip pat aktorė Galina Loginova, JAV užaugusiai Millai buvo sunku įveikti akcentą ir taisyklingai tarti žodžius. Galiausiai, rezultatas visus apstulbino, tad iš Ukrainos kilusi gražuolė bus vis dažnesnis svečias Rusijoje – jai patikėtas dar vienas vaidmuo rusų filme. Režisierius Fyodoras Bondarchukas ruošiasi ekranizuoti Boriso Akunino romaną „Azazelė“ – jau patvirtinta, kad Milla atliks pagrindinį vaidmenį.

REKLAMA

Svarbiausias vaidmuo – mama

Tačiau kad ir kiek pagrindinių vaidmenų Millos dar laukia ateityje – vienas jai bus pats svarbiausias. Ne kine, o gyvenime. Mamos vaidmuo. Gražuolė prisipažino, kad dukros gimimas visiškai pakeitė jos gyvenimą ir prioritetus: „Kai tampi mama, daug kas pasikeičia. Viskas patenka į antrą planą, net tu pats. Svarbiausias rūpestis – vaikas, daugiau niekas, net sau nelabai rūpi. Juk kas gali būti blogiau už vaiko ligą? Nėra nieko blogiau nei jaudintis, kad vaikutis nenukristų, nesusižeistų. Kol tik dukrai viskas gerai, tol ir mano gyvenimas bus gražus ir lengvas“.

Su dukrele aktorė nesiskiria net filmavimo aikštelėje. Mažylė mamą lydėjo ir Rusijoje. Milla juokais priduria neabejojanti, kad jos užantyje auga nauja aktorė: „Mano mama sako, kad obuolys nuo obels netoli rieda. Neabejoju, kad dukrelė taip pat bus aktorė!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų