REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešuosius ir privačius interesus supainiojusiam švietimo ir mokslo viceministrui Vaidui Baciui gresia nuo pastabos iki atleidimo iš darbo. Kokią skirti nuobaudą, artimiausiu metu žada apsispręsti ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pirmadienį nusprendė, kad švietimo ir mokslo viceministras V. Bacys pažeidė įstatymą, kai pasirašė teisininkų išvadą, kuria remdamasi Šiaulių Didždvario gimnazija iš mokinio krepšelio lėšų galėjo mokėti autorinį atlyginimą. Šiai gimnazijai prieš tapdamas viceministru V. Bacys vadovavo, o jo pasirašyta teisininkų išvada gimnazijai leido per dvejus metus pagal dvylika autorinių sutarčių išmokėti per 200 tūkst. litų.

REKLAMA

Viceministras LTV naujienų tarnybos žurnalistams teigė interesų nesupainiojęs, o pasirašęs dokumentą, nes tai jam priklausę pagal kompetenciją.

„Tai yra tiktai pareikšta nuomonė. Jeigu tai būtų teisinė išvada, tada, be abejo, būčiau nepasirašęs. Kadangi tai yra tik nuomonė, kuri neturi jokios juridinės galios priimant sprendimus, t. y. specialistų aiškinimas - dėl to ir pasirašiau", - savo poziciją gina viceministras.

REKLAMA
REKLAMA

„Kilo interesų konfliktas, viceministras V. Bacys privalėjo nusišalinti, deklaruoti aplinkybes, dėl ko kyla interesų konfliktas", - VTEK sprendimą pristatė komisijos atstovas Gediminas Sakalauskas.

„Manau, kad kokia bebūtų nuobauda, šita istorija mano kolegai viceministrui bus gera pamoka", - apie galimas nuobaudas kalbėjo G. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų