REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuo skubiau pradėti derybas dėl išsamaus ir visaapimančio laisvosios prekybos susitarimo su Gruzija paragino Europos Komisiją Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pirmadienį Liuksemburge vykusioje Užsienio reikalų taryboje (URT).

REKLAMA
REKLAMA

Ministras taip pat paragino Europos Sąjungos (ES) valstybes siekti aktyvesnio Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dalyvavimo sprendžiant Gruzijos problemas.

REKLAMA

Ruošdamiesi URT diskusijai apie Gruziją, Čekijos, Lietuvos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai išplatino bendrą dokumentą, kuriame buvo įvertinta ES santykių su Gruzija dinamika ir pateikti siūlymai dėl sustiprinto bendradarbiavimo.

Prieš URT A. Ažubalis dalyvavo Čekijos surengtame Gruzijos draugų grupės susitikime su Gruzijos užsienio reikalų ministru Grigoliu Vašadze. Jame ES šalių diplomatijos vadovai išklausė Gruzijos nuomonę apie šios šalies eurointegracijos proceso pažangą ir vidaus reformas. Susitikime taip pat dalyvavo Europos komisaras ES plėtrai ir Kaimynystės politikai Štefanas Fiulė ir specialusis ES atstovas Pietų Kaukaze Peteris Semnebis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos diplomatijos vadovas su kitais 26 Europos Sąjungos valstybių diplomatijos vadovais URT taip pat aptarė situaciją Kuboje, Europos kaimynystės politikos peržiūrą ir įvertino Artimųjų Rytų taikos procesą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pasisakė už ES politinio dialogo su Kuba tąsą laikantis anksčiau priimtos bendrosios ES pozicijos. Jos esmė - skatinti Kubos perėjimą prie demokratijos ir remti žmogaus teises.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų