REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės Karoliniškių poliklinikoje, nepatekusi pas savo šeimos gydytoją, mirė 88 metų pacientė. Medikų knibždančioje įstaigoje moteriai niekas padėti negalėjo, o iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai blaškėsi prie užrakinto tarnybinio įėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai neišgelbėjo

Praėjusį penktadienį vilnietę N.O. į polikliniką atvedė dukra. Senolė skundėsi krūtinės skausmais, tačiau talonėlio pas šeimos gydytoją negavo. Vildamasi, gal pavyks dėl priėmimo susitarti su pačia gydytoja, moteris su savo palydove pakilo liftu, bet koridoriuje ligonė pasijuto labai blogai.

REKLAMA

Kilo sujudimas. Kažkas iškvietė greitąją medicinos pagalbą, kažkas padėjo nugabenti mirštančią pacientę atgal į pirmąjį aukštą, kur esama kambario su kušete ligoniui paguldyti, o kažkas pamiršo atrakinti tarnybinį poliklinikos įėjimą, prie kurio privažiavo greitoji.

Kai pagaliau greitosios pagalbos medikai su gaivinimo aparatūra suskubo prie ligonės, ją gaivinti jau buvo vėlu.

Kabinetą uždarė

Prie registratūros laukę pacientai „Respublikai" pasakojo, kad anksčiau pirmame aukšte buvo skubios pagalbos kabinetas, kur jie galėjo pasitikrinti kraujospūdį, temperatūrą. Paaiškėjus, kad negalavimas rimtas, pacientai būdavo nukreipiami pas šeimos gydytoją be eilės. Bet šį pavasarį naujoji poliklinikos administracija skubios pagalbos kabinetą uždarė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Karoliniškių poliklinikos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Albinos Kavaliauskaitės, jei žmogui reikia realios pagalbos, jis turėtų prisirašyti kitoje gydymo įstaigoje. Mat naujajai poliklinikos vadovei esą rūpi visai ne pacientų saugumas ir paslaugų kokybė.

„Kur matyta, kad pas šeimos gydytoją žmogui reikia laukti ir savaitę, ir dvi? Skubios pagalbos kabinetą uždarė, nes jį neva buvo brangu išlaikyti – ar ne 40 tūkst. per metus kainavo. Užtat administracija pučiasi kaip ant mielių, – piktinosi A.Kavaliauskaitė. – Viso būrio naujų specialistų algoms mokėti tų 40 tūkst. sutaupytų litų vargu ar užtenka. O pagalbos nesulaukiantiems žmonėms kas belieka – mirti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadovė pasirinko poilsį

Kodėl uždarytas skubios pagalbos kabinetas, „Respublika" tikėjosi sužinoti iš poliklinikos direktorės Jelenos Kutkauskienės, tačiau ši, atsiliepusi telefonu, teigė nesuprantanti, apie ką kalbama, ir pasiūlė visus klausimus pateikti raštu.

„Respublikos" žurnalistui pasiteiravus, kiek laiko pacientai laukia priėmimo pas šeimos gydytoją, telefono ryšys nutrūko. O dar po 5 minučių į telefono skambutį atsiliepusi J.Kutkauskienė pareiškė, kad baigėsi jos darbo laikas ir ji turinti teisę į poilsį, kaip ir visi žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų