REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieštaringai vertinama bendrovė ketina neblogai pasipelnyti iš pagrindinių sostinės turgaviečių.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus Vilniaus Kalvarijų, Žalgirio ir Giedraičių gatvių sankirtoje esančiame plyname lauke išdygs moderniai įrengtas prekybos miestelis. Tačiau stulbinamos naujovės senojo Kalvarijų turgaus prekeiviams kelia ne džiaugsmą, o nerimą ir baimę.

REKLAMA

Vertė pasirašyti ilgalaikes sutartis

Į „Balsas.lt savaitės“ redakciją kreipėsi keli nenorėję būti įvardytais Kalvarijų turgaus prekeiviai, kuriuos jau keletą mėnesių tam tikri asmenys vilioja pereiti prekiauti į naujai statomą turgų. Jiems siūloma pasirašyti ilgalaikes sutartis.

Prekeivius stebina tai, kad sostinės savivaldybei paskelbus apie Kalvarijų turgaus nuomą, valdininkai palaimindami naujos turgavietės statybas, kurios vykdomos tiktai kelių šimtų metrų atstumu nuo senojo turgaus, sukuria savotišką konkurenciją pirkėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, kad toks žingsnis iš anksto gerai apgalvotas, tačiau žinant Kalvarijos turgaus konkursą gaubiančias aplinkybes, galima pastebėti įdomių sąsajų.

Įslaptinta bendrovė

Didžiulėje teritorijoje modernią turgavietę statančios bendrovės „Imortalis“ savininkai analogiško dydžio turgų valdo Šiauliuose.

Šaltinių teigimu, statybos leidimai Vilniuje buvo išduoti „supaprastinta“ tvarka – įrengti lengvų konstrukcijų laikinus statynius.

Ar paviljonas, kuriame bus prekiaujama, tik laikinas statinys? Ar jis bus priskirtas komercinės veiklos paskirčiai pagal priešgaisrinės, higienos ir kitus reikalavimus? Kas ir kokius leidimus išdavė statybai, kas suraitė parašus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugybė klausimų, į kurios privalo atsakyti turgų valdančios bendrovės „Imortalis“ akcininkas Linas Andrulis iš Šiaulių.

Redakcijai pabandžius susisiekti su minėtu veikėju, informacinės tarnybos teigė, kad duomenų apie save „Imortalis“ neteikia.

Internete nurodyti telefonai neveikia. Atrodo, „Imortalis“ yra tarsi slaptai veikianti organizacija.

Planas užvaldyti du objektus

Šaltinių teigimu, didelė tikimybė, kad bendrovė „Imortalis“ veikia su garsaus koncerno „Rubicon group“, dabar – ICOR, vaikinais. Tokiu atveju atsiranda nemaža kliūtis konkurentams, siekiantiems išsinuomoti senąjį Kalvarijų turgų, nes tuo metu nauji nuomininkai bus smukdomi.

REKLAMA

Kalvarijų turgaus konkursas vyks gruodį.

Mįslingi gaisrai

Žurnalistė Rūta Grinevičiūtė televizijos laidoje „Paskutinė instancija“ prieš keletą metų pristatė laidų ciklą apie skandalingąją Šiaulių bendrovės „Imortalis“ veiklą.

„Vilniaus Šnipiškėse kilo keletas gaisrų. Prieš tai pas vietinius gyventojus apsilankydavo kelių Šiaulių įmonių atstovai. Buvo minimos kompanijos „Imortalis“, „Lintanas“ ir „Imobiliaras“. Narpliojant šią istoriją teko apsilankyti pas senolį Ipolitą Andrulį, kurio vardu buvo įsteigtos minėtos įmonės.

REKLAMA

Tačiau jis makalavosi lazdelėmis ir nelabai galėjo ką pasakyti. Minėti gaisrai vyko prie tuomečio mero Artūro Zuoko. Tuometė valdžia teigė, kad kol vykdomas tyrimas, detaliųjų planų niekas neregs, tačiau jie buvo patvirtinti labai greitai.

Po šių įvykių sulaikyti 2–3 „Imortalio“ bendrovėje dirbę nekilnojamojo turto agentai.

Šiose laidose buvo minimas ir Feliksas Andrulis – Lino Andrulio tėvas. O minėtos įmonės buvo registruotos L. Andrulio senelio vardu.

Įdomus sutapimas: praėjus kuriam laikui „Imortalis“ iš Žvėryno persikėlė į „Hannerio“ dangoraižį, kuriame veikia visos įmonės, proteguojančios verslą po A. Zuoko skėčiu“.

D. Klingerys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų