REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būtent lapkričio 20–osios vakarą vienintelėje vietoje bus šviesu lyg dieną, virs aistros, liesis adrenalinas, nes čia stipriausi Lietuvos kovotojai susikaus su žymiausiais pasaulio kovos menų atstovais. Šį vakarą bušido sirgaliai išvys daug puikių kovų. Į ringą stos ne tik MMA BUSHIDO FC pasaulio čempionas Egidijus Valavičius. Būtent šį vakarą įvyks ir daug intrigų sukėlusi ir ilgai laukta kova tarp dviejų stipriausių Lietuvos K–1 sunkiasvorių kovotojų Mindaugo Sakalausko ir Sergejaus Maslabojevo. Per šią ypač įtemptą kovą pagaliau paaiškės stipriausias Lietuvos sunkaus svorio kovotojas. Ignas Barysas ringe stos prieš žymų kovotoją iš Prancūzijos Nikola Žoaną (Nicolas Joannes), o Vaidas Valančius susikaus su į bušido ringą sugrįžusiu charizmatiškuoju baltarusiu Ruslanu Kolodka. Įspūdinga kova laukia ir žiūrovų numylėtinio Petro Markevičiaus, kuris ringe pagaliau susitiks su dar pavasarį jam iššūkį metusia Rusijos MMA žvaigžde bei geriausio 85 kg svorio kategorijos kovotojo titulo savininku, pasižyminčiu itin agresyviu kovos stiliumi, – Aleksejumi Prokofjevu.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip ruošiasi artėjančiai kovai prieš Rusijos MMA žvaigždę, Petras atsakė:

– Kaip visada, gal kiek daugiau skiriu laiko fiziniam pasirengimui ir smūgių technikai. Per kiekvienus ringe praleistus metus kaupiasi patirtis, todėl ruošdamasis kiekvienai kovai žinai, ko tau trūksta, gali treniruotis tikslingai.

REKLAMA

– Su Aleksejumi Prokofjevu turėjai susikauti praeitame turnyre, tačiau dėl priešininko traumos kova neįvyko. Ką gali pasakyti apie šį kovotoją?

– Manau, kad jis labai geras imtynininkas. Jau praeitame turnyre ruošiausi susitikimui su juo, todėl labai nusivyliau, kai sužinojau, kad dėl priešininko traumos kova neįvyks.

– Kokios taktikos planuoji prieš jį imtis?

– Iš anksto gali tik preliminariai numatyti savo veiksmus, jei kova pakryptų viena ar kita linkme. Tačiau kova ir yra tuo įdomi, kad nieko negali šimtu procentų numatyti, todėl tenka improvizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

– Nors esi imtynininkas, tačiau nevengi kovos stovėdamas. Kodėl?

– Šiandieną kiekvienas MMA kovotojas privalo mokėti ir imtis, ir smūgiuoti. Smūgiai padeda išblaškyti priešininko dėmesį, tokiu būdu lengviau pereiti prie tam tikrų imtynių veiksmų. Nors turiu prisipažinti, kad man vienodai patinka kautis tiek parteryje, tiek stovint. Man patinka kova, jos metu gaunamas adrenalinas, na ir, žinoma, rezultatas.

– Kas tau padeda ruoštis kovoms?

– Turiu nepamainomą treniruočių partnerį savo brolį dvynį Povilą bei fizinio pasirengimo trenerį Edvardą Grigošaitį. Ruošiantis kovai ypač naudinga keisti sparingo partnerius, todėl dažnai organizuojame bendras treniruotes su Egidijumi Valavičiumi. Artėjant varžyboms kartu sportuojame bent porą kartų per savaitę. Egis labai patyręs kovotojas, fiziškai stiprus, tad geras pasiruošimas garantuotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kas kovotojams labiausiai trukdo kovojant? Gal žinai receptą, kaip kovotojui “neperdegti" prieš kovą?

– Manau, kad labiausiai gali sau pakenkti tuomet, kai krauni į galvą planus apie būsimos kovos eigą. Niekuomet negalima stresuoti, reikia daryti tai, ką gerai moki. Geriausias receptas – būti gerai pasiruošusiam kovai ir tikėti savo jėgomis.

– Šiais laikais visą informaciją apie būsimą varžovą galima rasti internete. Ar tu taip pat peržiūri visas kovas, išnagrinėji silpnąsias puses?

– Taip, visuomet peržiūriu keletą geriausių priešininko kovų įrašų, kad žinočiau, kas manęs laukia ringe. Išsiaiškinu, kokiais veiksmais mano priešininkas dažniausiai laimi, ir stengiuosi nepakliūti į pavojingas padėtis. Žinoma, visuomet bandai pasinaudoti varžovo silpnomis vietomis, jeigu tik jis tokių turi.

REKLAMA

– Šiame turnyre Mindaugas Sakalauskas ir Sergejus Maslabojevas susikaus dėl stipriausio sunkiasvorio titulo. Kaip apibūdintum šiuos kovotojus ir kas, tavo nuomone, laimės?

– Sunku pasakyti, mat Sergejus atrodo galingesnis, o Mindaugas turi daugiau patirties. Todėl nenorėčiau iš anksto prognozuoti, o kviečiu visus šio sporto gerbėjus atvykti ir pasižiūrėti šią įspūdingą dvikovą.

– Gal žinai pergalės receptą?

– Manau, kad reikia labai norėti, o kai nori – tada ir išeina (šypsosi).

– Ko palinkėtum sau ir kitiems lietuviams, stosiantiems prieš užsienio kovotojus “Siemens" arenoje, bei bušido sirgaliams?

REKLAMA

– Sportininkams linkiu nepatirti traumų ir gražių pergalių lapkričio 20–osios naktį. Sirgaliams noriu tik pasakyti nuoširdų “ačiū" už palaikymą. Jūs esate pusė mūsų sėkmės! Daug netikėtumų, siurprizų ir adrenalino artėjančią bušido naktį! Atvykite ir palaikykite Lietuvos kovotojus į “Siemens" areną!

Ieva MIŠKINYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų