REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos sostinėje Kijeve sulaikyti 3 gydytojai, nelegaliai prekiavę organais. Nusikalstamą grupuotę sudarė 12 žmonių, tarp jų – du A. Šalimovo chirurgijos ir transplantologijos nacionalinio instituto gydytojai ir buvęs jų kolega.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos Kovos su kibernetiniu nusikalstamumu ir prekyba žmonėmis departamento viršininkas Jurijus Kučeris, nusikalstamai gaujai vadovavo Izraelio pilietis. Pagal Ukrainos baudžiamąjį kodeksą už nusikaltimus, kuriais kaltinami gaujos nariai – „prekyba ar kita nusikalstama veikla prieš žmogų“ – numatomas laisvės atėmimas iki 12 metų.

REKLAMA

Donorus verbuodavo Ukrainoje, Moldovoje, Rusijoje ir Uzbekijoje. Žmones, sutikusius parduoti savo organus, veždavo į Azerbaidžaną ar Ekvadorą. Išimti organai keliaudavo pasiturintiems pacientams Izraelyje. Dažniausiai donorėmis tapdavo jaunos sveikos 18–25 metų moterys. Už inkstą joms sumokėdavo po 10 000 dolerių. Recipientai už gyvybiškai svarbų organą paklodavo po 100 000–200 000, o Ukrainos daktarai už darbą po kiekvienos operacijos gaudavo 15 000–20 000 dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta net 50 nukentėjusiųjų. Dabar vyksta apklausos, atpažinimai, akistatos.

Šios nusikalstamos grupuotės pelnas siekė beveik 18 mln. dolerių per metus. O iš viso „juodieji transplantologai“ iš prekybos organais uždirbo beveik 40 mln. dolerių.

Beje, tie 3 medikai buvo suimti kaip tik atlikdami organo išėmimo operaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų