REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) architektūros studijų magistrantai pelnė paskatinamąją premiją tarptautiniame konkurse „VELUX Award 2010“. Projektą „Langinės“ pristatę studentai Ieva Maknickaitė, Antanas Lizdenis ir Laurynas Vizbaras gavo po 1 tūkst. eurų premijas, o jų dėstytojas Linas Naujokaitis buvo apdovanotas 250 eurų premija.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos studentų projekte pristatomas paprastas langinių pritaikymo metodas, iš kartos į kartą naudotas mūsų protėvių.

REKLAMA

Vertinimo komisija įvertino šį būdą pabrėždama, kad projekto sprendimams įgyvendinti nereikia diegti specialių jutiklių ir motorizuotų sistemų, gaminius lengva pagaminti ir pritaikyti asmeninėms reikmėms.

„Lietuvių projektas yra puikus įkvėpimo šaltinis būsimai architektų kartai, kuri diskutuos ne tik apie dienos šviesą, bet ir apie tvarų gyvenimą ateityje“, – teigė VELUX Lietuva architektas Andrius Želnys.

Lietuvių projektas yra vienas iš aštuonių, kurie Spalio 16 d. Prancūzijoje La Rochelle apdovanojimų teikimo ceremonijos metu pelnė paskatinamąsias premijas, dar trys studentų grupės buvo apdovanotos didesniais prizais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją vietą užmėmė Pietų Korėjos studentai

Laimėjusiame projekte, kurį sukūrė Park Young-Gook, Kim Dae Hyun, Choi Jin Kyu ir Kim Won Ill, dėmesys skiriamas didelei miesto erdvei ir svarbiai šviesos kontroliavimo, o ne stiprinimo problemai.

Kinijos studentas Joe Wu iš Olandijos Delfto technologijos universiteto laimėjo antrąją vietą už savo projektą „Šviesos peizažas tarp plyšių“. Jis antrąja vieta pasidalijo su Kinijos Tianjino universiteto Architektūros mokyklos studentais Ma Xin, Wang Rui ir Yang Meng, kurie pristatė projektą „Kintančio saulės šviesos poveikio kondensavimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiųmečio tarptautinio architektūros studentų konkurso „VELUX Award“ tema buvo „Rytojaus šviesa“, konkurse varžėsi 673 projektai iš 55 šalių 280 aukštųjų mokyklų.

Vertino modernų paprastumą

Vertinimo komisijos nuomone, visi projektai šiemet buvo labai kokybiški.

„Daugelyje projektų atsispindėjo žinių troškimas ir noras nestandartiškai mąstyti, nebūtinai pateikiant labai sudėtingas idėjas, bet pagrindinį dėmesį skiriant paprastiems sprendimams arba aspektams, turintiems didelį poveikį ir apie kuriuos anksčiau niekas nepagalvojo“, – teigė vertinimo komisijos pirmininkė ir Tarptautinės architektų sąjungos UIA atstovė Magda Mostafa.

Lietuvos nuomone, dalyvavę studentai itin gerai perteikė temą ir įdėjo daug energijos į savo darbus.

Tarptautinis architektūros studentų konkursas „VELUX Award“ vyksta kas dvejus metus. Kitas konkursas bus rengiamas 2012 m. Konkurso prizinis fondas 30 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų