REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Studentų sąjunga informuoja, kad nuo spalio 22 iki lapkričio 9 dienos vyksta papildomų paraiškųpriėmimas socialinei stipendijai gauti. Studentai paraiškas drauge su reikalingais dokumentais turi pristatyti savo aukštosioms mokykloms. Paraiškas turi teisę teikti tiek valstybinių, tiek privačių aukštųjų mokyklų studentai. Į sąrašus įtraukiami studentai turintys teisępretenduoti į socialinę stipendiją, tinkamai dokumentus pateikę bei atitinkantys vieną iš nustatytų socialinių kriterijų.

REKLAMA
REKLAMA

Socialines stipendijas gali gauti tik tie studentai, kuriems ši stipendija nebuvo skirta pagrindinio teikimo metu. Papildomo socialinių stipendijų teikimo metu stipendijos bus skiriamos visam likusiam semestro laikui.

REKLAMA

Į socialinėms stipendijoms pretenduoti gali studentai iš socialiai remtinų šeimų, vieni gyvenantys asmenys, taip pat  jaunuoliai turintys nustatytą 45proc. ar mažesnį darbingumo laipsnį bei tie, kam iki pilnametystės buvo paskirta globa arba tėvai (vienas iš turėtų tėvų) yra mirę.

Pretenduojantys gauti socialinę stipendiją studentai turi pristatyti dokumentus, įrodančius jų teisę gauti šią stipendiją, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei užpildyti specialios formos prašymą.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad socialinėms stipendijoms pretenduoti gali visi pirmosios ir antrosios pakopų, vientisųjų studijų, taip pat laipsnio nesuteikiančių studijų (išskyrus rezidentūros) studentai, studijuojantys tiek valstybės finansuojamose vietose, tiek už studijas mokantys savo lėšomis.

Nuo 2010 m. stipendijas administruoja Valstybinis studijų fondas kartu su aukštosiomis mokyklomis. Šiemet dokumentus socialinėms stipendijoms gauti studentai dar teikia savo aukštosioms mokykloms jų nustatyta tvarka ir terminais. Planuojama, kad jau nuo ateinančių metų, pradėjus veikti Studentų registrui, Fondas visiškai perims socialinių stipendijų administravimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų