REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ ekipa Eurolygos A grupėje pasiekė pirmąją pergalę. Kauniečiai užtikrintai 73:62 nugalėjo Belgrado "Partizan" krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aco Petrovičius spaudos konferencijoje tvirtino, kad komandai rungtynių pabaigoje trūko koncentracijos, todėl persvara nuo 19 taškų sumažėjo iki 11. Serbas taip pat pridūrė, kad yra patenkintas pergale, bet ne rezultatu bei pažadėjo išmokti kalbėti lietuviškai.

REKLAMA

„Labai ačiū už gerą atmosferą. Manau, kad visada mūsų šeštas žaidėjas bus žiūrovai. Ruošiamės žaisti prieš „Partizan“ ekipą ir žinojome, kad reikia gerai rungtyniauti visas 40 minučių. Deja, tačiau žaidėme gerai 35. Per paskutinį kėlinuką padarėme net 9 klaidas, kas sutrukdė laimėti solidesniu skirtumu. Esu patenkintas pergale, bet ne rezultatu, kurį galėjome turėti. Norint patekti į „Top 16“ varžybas, reikia mažiausiai penkių pergalių. Ši yra viena iš tų svarbiausių. Liko dar keturios. Iš šių rungtynių galime pasidaryti gerą analizę“, – pasakojo specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl rungtynių pabaiga buvo tokia nervinga?

– Nes žaidėjai prastai organizavo puolimą. Pabandžiau Collinsą, Kalnietį, tačiau jiems nesisekė. Trūko koncentracijos. Nereikia žiūrėti tik į mačo pabaigą. Juk susitikimą laimėjome mes. Savo auklėtiniams pabrėžiau šias klaidas. Paskutiniajame ketvirtyje padarėme 9 klaidas, o tai reiškia, jog 9 sykius nemetėme į krepšį. Būtume pataikę bent porą metimų, skirtumas būtų buvęs didesnis.

Kaip vertinate M.  Kuzminsko debiutą?

– Kuzminskas šiandien neblogai pasirodė. Prieš sezoną galvojome, kad jam daugiau leisime žaisti LKL pirmenybėse ir VTB lygoje, tačiau jis gerai dirba treniruotėse. Manau, kad ateityje jis gaus daugiau žaidybinio laiko Eurolygoje. Mindaugas šiandien nė karto nesuklydo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gal išmoksite lietuviškai?

– Jeigu Lietuvoje praleisiu penkerius metus, tikrai mokėsiu lietuviškai, nes Rusijoje per penkerius metus išmokau šią kalbą.

Gal stebėjote „Lietuvos ryto“ rungtynes?

– Taip, mačiau. Visoms komandoms sunku žaisti išvykose. Net „Union Olimpija“, kurios likimas kabėjo ant plauko, sugebėjo namuose nugalėjo Stambulo „Efes Pilsen“, o turkų klubo biudžetas turbūt 10 kartų didesnis nei slovėnų. Vilniečių gretose prastai sužaidė Artūras Jomantas. Prastai sekėsi ir Steponui Babrauskui bei Kenanui Bajramovičiui. „Fenerbahce Ulker“ turėjo vieną žaidėją, kuris vienas padarė viską – Darjušas Lavrinovičius. Manau, kad mūsų grupė yra stipresnė, nes vilniečių grupėje yra dvi silpnesnės komandos – „Cholet“ bei „Cibona“. Vis tik tiek mes, tiek Lietuvos rytas“ iškopsime į kitą Eurolygos etapą.

Romanas Buršteinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų