REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnų profesinės sąjungos susitikime su policijos departamento atstovais pateikė siūlymus, į kuriuos neatsižvelgus ketinama pradėti pareigūnų nepaklusnumo ir protesto akcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų profesinės sąjungos departamento paprašė nedelsiant imtis veiksmų, užkirsti kelią masiniams darbo laiko apskaitos klastojimams.

REKLAMA

Profesinėms sąjungoms nepriimtina tai, kad pareigūnai raginami eiti nemokamų atostogų ir taip lopyti finansavimo skyles. Pareigūnų profesinė sąjunga paprašė, kad solidarumas taupant apimtų visas policijos grandis, taip pat ir policijos vadovybę, ne tik žemiausią ir viduriniąją grandį.

Pareigūnų profesinės sąjungos paprašė, kad vykdant reorganizacijas policijos įstaigose kiekvienu atveju būtų rengiamos konsultacijos darbuotojams ir analizuojamas galimas reorganizacijos poveikis eilinio pareigūno interesams. Nes pastaruoju metu pastebima, kad vykdomos reorganizacijos įstaigose yra kosmetinės ir dažniausiai paliečia tik „gatvėse“ dirbančius pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA

„Manome, kad nenormalu, jog Vilniaus ir Alytaus apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų vadovai turi vienodą pavaduotojų skaičių, nors veiklos mastai Alytaus apskrityje 5 ar daugiau kartų mažesni nei sostinėje“, – sakė Tomas Vaitkunskas.

Pareigūnų profesinės sąjungos primena, kad nors Policijos departamentas prabilo apie pareigūnų atleidinėjimą, kaip kone vienintelę išeitį spręsti finansines problemas, yra ir kita išeitis – taupyti pertvarkant vidaus reikalų sistemą, kurioje dvejus metus pokyčių nevyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininko Tomo Vaitkunsko teigimu, jeigu padėtis artimiausiu metu nepagerės ir į profesinės sąjungos prašymus nebus atsižvelgta, bus atnaujintos protesto ir nepaklusnumo akcijos.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas, vienija 5 tūkstančius ugniagesių, pasieniečių, policininkų, viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų