REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdybos sprendimu kitą savaitę, spalio 26–ąją, šaukiamas nenumatytas Seimo plenarinis posėdis.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis darbotvarkės klausimas – Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo pakeitimo projektas. Tikimasi, kad šį dokumentą pavyks priimti ir jo nuostatos bus taikomos kitų metų vasario mėnesį įvyksiantiems savivaldybių tarybų rinkimams.

REKLAMA

Pagal Seimo statutą nenumatytas Seimo posėdis turi būti surengtas, jeigu to raštu reikalauja prezidentas, ne mažesnė kaip 1/3 visų Seimo narių grupė, Seimo valdyba, o Konstitucijos 89 straipsnio 1 dalyje nustatytais atvejais – Seimo pirmininkas. Nenumatytame Seimo posėdyje svarstomi tik tie klausimai, kuriuos pateikia posėdžio iniciatoriai.

Į eilinius plenarinius posėdžius Seimas turėtų rinksis lapkričio 4–ąją. Iki to laiko Seimo komitetuose ir frakcijose bus svarstomas Seimui jau pristatytas valstybės ir savivaldybių biudžetų projektas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo svarstymui, pagal Seimo statutą, numatoma skirti ne mažiau kaip 15 dienų.

Iki lapkričio 25 dienos valstybės biudžeto projektas turi būti apsvarstytas Seimo posėdyje.

Ne vėliau kaip per 15 dienų nuo valstybės biudžeto projekto pirmojo svarstymo skiriamas antrasis svarstymas, jo metu Vyriausybė pateikia pagal gautus pasiūlymus ir pastabas pataisytą projektą.

Po diskusijos balsuojama dėl įstatymo, patvirtinančio valstybės biudžetą, priėmimo paskyrimo viename iš artimiausių Seimo posėdžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų