REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oda rudenį: kosmetologės patarimai

Pagrindinė užduotis rudenį – paruošti odą žiemai. Ją reikia palepinti ir pasirūpinti taip, kad atėjus šalčiams, o, svarbiausia, pavasariui, ji būtų sveika ir švytinti.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausia nepamiršti prieš išeinant odą patepti dieniniu drėkinamuoju kremu. Šiuolaikiniai kremai puikiai apsaugo odą, nes sudaro apsauginę plėvelę, kuri saugo nuo išsausėjimo ir nušalimo.

REKLAMA

Kosmetologai šiuo metu pataria daryti maitinamąsias ir drėkinamąsias kaukes iš natūralių sulčių bei vaisių ir daržovių. Oda bus aksominė ir šviežia. Kaip moterys dažnai juokaudamos sako: kas ant stalo, tas ir ant veido. Tinka kone viskas, net mėsos faršas (jį propaguoja tokios žvaigždės kaip Sofi Loren), tad jei nenorite gąsdinti šeimos narių, pasilepinkite grožio valandėlėmis: prisipildykite karštą vonią su druskomis ir užsidekite aromatinę žvakę. Pasidarykite malonią procedūra ir veido, ir kūno odai, ir tiesiog atsipalaiduokite.

REKLAMA
REKLAMA

Sausai ir normaliai oda gerų savybių suteiks kaukės iš meliono ir moliūgo. O riebią porėtą odą naudinga karts nuo karto valyti rūgščiomis sultimis (spanguolių, bruknių, pomidorų, raudonųjų serbentų, raugintų kopūstų), skiestomis su vandeniu. Sausą ir vystančią odą labai gerai drėkinti vynuogių, arbūzo, slyvų, banano, meliono sultimis. Rekomenduojama bulvių kaukė.

Kad žiemą išvengtumėte raudonio ar išsiplėtusių kapiliarų, pasidarykite kontrastinių vonelių. Pradėkite jau dabar. Kasdien pakaitomis plaukite šiltu ir šaltu vandeniu, tai padės apsaugoti šaltu oru staigiai išsiplečiančius kapiliarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei jus kankina pigmentinės dėmės, kurių namuose tikrai neišnaikinsite, verta susirūpinti ir kreiptis į specialistus. Pigmentacija gydoma tik rudens ir žiemos sezonais. Žiemos pabaigoje profilaktiškai apsaugokite odą tepdama apsauginius kremus nuo saulės. Gydymas trunka etapais ir ne visuomet sklandžiai, todėl geriau pradėti dabar, nei nukelti vėlesniam laikui.

Ruduo taip pat puikus metas įvairioms odos gydymo procedūroms, kai reikia pašalinti įvairius nepageidaujamus darinius: papilomas, apgamus, karpas ir kitus. Šiuo metu jūsų organizmas kupinas vitaminų ir jame mažiau dulkių, saulės, todėl žaizdelės žymiai greičiau užgis. Be to jas lengvai ir dailiai paslėpsite po šaliais ar šalikais.

REKLAMA

Kosmetologė pastebi, kad šiuo laikotarpiu itin aktyvėja aknė, spuoguotumas, odos bėrimas. Jei spuogelių nedaug, galite kovoti pačios. Svarbiausia ryte ir vakare gerai valyti odą priešuždegiminiais geliais, tepti tonikais ar losjonais su ramunėlėmis ar kitais priedais. Tinka purvo ar molio kaukės. Rekomenduojama odą valyti ledo kubeliais.

Jei atsirado pūlinių, namų sąlygomis jų neišnaikinsite. Būtinai kreipkitės į specialistą. Nedelskite, nes defektai ant veido ir kaklo labai neigiamai veikia moterų psichologinę būseną, jos jaučiasi neužtikrintos savimi. Neverta leisti spuogams veikti jūsų nuotaikų.

REKLAMA

Kaip teisingai dėti veido kaukes?

Bet kuri kaukė dedama tik ant gerai išvalytos odos. Sausėjančios kaukės (taip pat kaukės-plėvelės) netepamos aplink akis. Kremo kaukės (pirktos pakuotėje) ir gelio kaukės gali būti tepamos ant vokų, tačiau ne per arti, kad neliestų blakstienų. Nelaikykite kaukės ilgiau, nei nurodyta, nes tai gali sudirginti ir sukelti neigiamą odos reakciją.

Kaukes galima tepti vieną ar du kartus, tačiau ne dažniau kaip tris kartus per savaitę. Išimtis – minkšti kremai-kaukės. Jei apėmė stresas, jas galima tepti nors kiekvieną dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugumos kaukių poveikis sustiprės ir bus geresnis, jei prieš procedūrą padarysite 10 minučių garų vonelę. Taip pat tinka šilti kompresai. Tai labai paprasta: storą servetėlę (ar rankšluostuką) suvilgykite karštame vandenyje, išgręžkite vandenį ir uždėkite ant veido. Šią procedūrą pakartokite keletą kartų. Tačiau atsargiai – toms, kurių kapiliarai išsiplėtę, tai netiks.

Kaukes, kurios tvirtėja (molio, purvo ir panašiai), prieš nuimant būtina suminkštinti. Šiltu vandeniu suvilgykite kilpinį rankšluostį, palengva priglauskite ir spauskite prie kaukės. Tai pakartokite keletą kartų ir kaukę lengvai nuimsite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų