REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkininkams negalint arba nenorint laikytis sutarčių fiksuotomis kainomis tiekti grūdus, o prekybininkams nesėkmingai pamėginus sulošti grūdų brangimo korta, įmonės prakalbo apie tai, kad kai kurioms grūdų prekybos bendrovėms šie metai gali baigtis bankrotais, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Ramūno Karbauskio, UAB „Agrokoncernas“ savininko, teigimu, kai kurioms bendrovėms teks pirkėjams sumokėti iki 100-120 eurų netesybų už toną nepatiektų javų.

REKLAMA

„Mūsų žiniomis, kai kurios mūsų prekybos įmonės prieš kelis mėnesius nutraukė išankstines sutartis su pirkėjais, laukdamos, kad kainos ir toliau kils. Jos buvo pasiryžusios mokėti baudas - skirtumą tarp šios dienos ir tuometinės kainos, tačiau javai neužderėjo, vežti nėra ką ir mūsų prekybininkams teks mokėti milžiniškas baudas“, - paaiškino jis.

„Agrokoncerno“ vadovo teigimu, kai kurių įmonių nuostoliai bus pasakiški. Padėtį komplikuoja ir tai, kad nėra tokios kokybės derliaus, kokį įsipareigota patiekti. Manoma, kad skaudžiausiai tai pajus mažos bendrovės, kurios neturi atsargų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų