REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Londone įrengta kamera per pusmetį „uždirbo“ 520 tūkst. svarų sterlingų, užfiksavusi daugiau nei 10 tūkst. pažeidimų. Be to, baudos buvo paskirtos ir tiems vairuotojams, kurie pakliuvo į spūstį, skelbia britų dienraštis „The Daily Telegraph“.Kamera, kurią vietos gyventojai praminė „taupykle“, įrengta prie „raudonojo maršruto“ – mieste esančio greitkelio, kur automobiliams draudžiama sustoti ilgiau nei penkias sekundes. Už šio reikalavimo nesilaikymą kamera automatiškai išrašo 60 svarų sterlingų baudą, kuri padvigubėja, jei bauda nesumokama „iš karto“.

REKLAMA
REKLAMA

Išanalizavę pusmečio statistinius duomenis „The Daily Telegraph“ korespondentai nustatė, kad baudų už stovėjimą ypač padaugėjo vasario–kovo mėnesiais. Sausį buvo užfiksuota 640 ilgalaikių sustojimų, o kovą jų buvo jau 2153. Tai įvyko todėl, kad pradėjus remontuoti Londono centrą ir pietinę dalį jungiančią magistralę žmonės buvo priversti važiuoti „raudonuoju maršrutu“, kur susidarydavo spūsčių. Vairuotojų teigimu, garsioji kamera įrengta tokioje maršruto vietoje, kur nuolat susidaro spūstys. Žmonės tvirtina taisykles pažeidę ne dėl savo kaltės, todėl reikalauja panaikinti baudas „raudonajame maršrute“.

REKLAMA

Tačiau sostinės valdžia to daryti neketina ir visus nepatekintuosius ragina kreiptis į Londono transporto departamentą su skundu.

Verta paminėti, kad praėjusiais metais pelningiausia Didžiojoje Britanijoje pripažinta kamera, įrengta prie greitkelio Londono priemiestyje. Per penkis mėnesius kamera „uždirbo“ beveik milijoną svarų sterlingų, kasdien nufotografuodama maždaug 100 vairuotojų, viršijančių leistiną greitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų