REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamam galiūnui Žydrūnui Savickui šis sezonas su savaitgalį laimėtu turnyru Turkijoje baigėsi. „Smagu, nes jis buvo ilgas ir sunkus“, – balsas.lt sakė pasaulio čempionas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigusį sezoną Ž. Savickas pavadino „beveik idealiu“. „Jeigu ne antroji vieta „Arnold Strongman“ turnyre, kurią užėmiau dėl traumos, būčiau laimėjęs visas 16 varžybų. Apmaudu, tačiau turiu ir kuo pasidžiaugti – tapau Europos čempionu, apgyniau pasaulio čempiono titulą, pasiekiau kelis planetos rekordus“, – pasakojo jis.

REKLAMA

Galiūnas tvirtino, kad sportiniu atžvilgiu sėkmingesni buvo tik praėję metai, kai laimėjo visas 11 varžybų ir 2005 metai, kai iškovojo 16 pergalių iš tiek pat galimų.

Šį penktadienį Ž. Savickas išvyksta į Šanchajų, kur kartu su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite dalyvaus pasaulinėje parodoje „Expo 2010“. Spalio 25 dieną ten bus minima nacionalinė Lietuvos diena.

Ką konkrečiai veiksite Šanchajuje, – balsas.lt paklausė Ž.Savicko.

– Sunku pasakyti. Manau, kad teks nemažai fotografuotis (juokiasi)... Bus rodomos nuotraukos ir vaizdo įrašai iš galiūnų varžybų ir bus parodomoji rungtis – vilkiko arba autobuso tempimas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar pasaulio čempionate gautos šlaunies raumens traumos padarinių jau nejaučiate?

– Ne. Turkije vykusiose varžybose jau galėjau viską atlikti pilna jėga.

Ar kvietimas vykti į „Expo 2010“ buvo netikėtas?

– Na galbūt nesitikėjau... Tačiau ir lenkų galiūnas Mariuszas Pudzianowskis buvo panašiose paradose. Kinijoje esu buvęs, tačiau Šanchajuje – ne. Kinijoje vyko pasaulio čempionatas, tad galiūnų sportas čia rodomas ir žiūrimas. Tai nebus jiems kažkokia egzotika.

Ar Kinija turi savo galiūnų?

– Galiūnų sporte kinams trūksta ūgio. Sunkiojoje atletikoje talentų yra nemažai, bet galiūnų sportui reikia ūgio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koks laimėjimas šį sezoną buvo svarbiausias?

– Pasaulio čempionatas. Dėl dviejų priežasčių. Kai pralaimėjau dėl traumos „Arnold Classic“, norėjau revanšuotis. Kita vertus norėjau apginti titulą ir laimėti pasaulio čempiono vardą antrus metus iš eilės. Džiaugiuosi, kad man pavyko.

Šie metai kupini ne tik sportinių įvykių...

– Taip. Vestuvės su Jurgita, išleista mano biografija „Žydrūnas Savickas – žmogus iš geležies“, atidariau internetinę maisto papildų parduotuvę...

Gal jau pradėjote dėlioti kitų metų planus?

– Kadangi tik ką baigėsi sezonas, daug apie tai dar negalvojau. Manau, kad dalyvausiu arba „Arnold Strongman“ arba pasaulio čempione. O gal ir abiejuose. Galutinį sprendimą priimsiu gruodžio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų