REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Intel“ pranešė savo gamyklų Arizonos ir Oregono valstijose (JAV) techniniam atnaujinimui skirsianti 6 – 8 milijardus dolerių, skelbia „Engadget.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Toks gamybos atnaujinimas suteiks galimybę bendrovei pereiti prie naujos kartos 22 nanometrų tikslumo technologinio proceso, kurį įdiegti planuojama per kelerius artimiausius metus, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA

Prieš 2 savaites „Intel“ pranešė trečiąjį šių metų ketvirtį uždirbusi 11,1 milijardų dolerių. Toks pinigų kalnas išsklaido bet kokias abejones dėl milijardinių investicijų į savo gamyklų atnaujinimą, rašo „Engadget.com“.

„Intel“ atstovų teigimu, 22 nanometrų lustų gamybos technologija suteiks galimybę dar patrauklesnio dizaino įrenginius, kurių skaičiuojamoji galia bus didesnė, autonominio veikimo laikas – ilgesnis, o visa tai bus siūloma už mažesnę kainą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės vadovo Paulo Otellinio, sprendimas rekonstruoti „Intel“ gamyklas patvirtina Moore'o dėsnio galiojimą ir pasiryžimą investuoti į bendrovės ir visos Amerikos ateitį. Jo teigimu, milijardinės investicijos keturioms „Intel“ gamykloms Amerikoje atnaujinti ir vienai naujai pastatyti sukurs tūkstančius naujų darbo vietų – iš pradžių statybos sektoriuje, o po to ir aukštųjų technologijų srityje.

Apskaičiuota, kad „Intel“ pradedama rekonstrukcija sukurs 6000 – 8000 naujų darbo vietų statybininkams ir apie 800 – 1000 nuolatinių darbo vietų gamyklų darbuotojams. Visi modernizuojamose „Intel“ gamyklose dirbantys specialistai išsaugos savo darbo vietas.

„Intel“ kiekvieną sekundę pagamina apie 10 milijardų tranzistorių. Mūsų gamyklose naudojamos pažangiausios pasaulyje kompiuterių gamybos technologijos, o šios investicijos sukurs naują erdvę inovacijoms, kurių net negalime įsivaizduoti“, - pareiškė „Intel“ vyresnysis viceprezidentas Brianas Krzanichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų